Dresy Anderlechtu Brusel 2012/2013

2012/2013 Adidas Liga majstrov
Autor: Myso

V zápase C skupiny Ligy majstrov sa dnes večer predstaví aj Anderlecht Brusel. Belgický majster si zmeria sily s talianskym AC Miláno, s ktorým bude bojovať o druhú postupovú priečku zaisťujúcu účasť v jarnom osemfinále. Dresom fialovo-bielych je venovaný práve tento článok.

Kráľovský športový klub z Bruselu oblieka nemecká spoločnosť Adidas. Hráči Anderlechtu hrajú v tejto sezóne väčšinu stretnutí vo fialových dresoch, ktorých dizajn je podobný s dresmi nemeckého Wolfsburgu. K fialovým tričkám nosia zverenci trénera Johna van den Broma fialové trenírky a fialové štulpne.

Partnerom klubu je medzinárodná belgická banka Fortis. Tá ešte v roku 2008 predala 75% svojich aktív francúzskej bankovej skupine BNP Paribas a v súčasnosti pôsobí na finančnom trhu pod obchodným menom BNP Paribas Fortis, ktorého logo nájdeme aj v prednej časti bruselských dresov.

Náhradné dresy Anderlechtu sú biele. Ich dizajn je podobný s tmavomodrými dresmi bratislavského Slovana. Prednú stranu tričiek vypĺňajú tenké fialové prúžky, hrubšie potom nájdeme po bokoch. Biele tričká kombinujú bruselskí futbalisti s bielymi trenírkami a bielymi štulpňami.

Anderlecht je 31-násobným belgickým majstrom. K ligovým titulom dokázal bruselský klub pridať aj deväť prvenstiev v domácom pohári. Na európskej scéne sa fialovo-bieli zapísali do povedomia v rokoch 1976 a 1978, kedy získali Pohár víťazov pohárov, ku ktorému v roku 1983 pridali aj víťazstvo v Pohári UEFA.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok