Dresy Zenitu Petrohrad 2012/2013

2012/2013 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Ďalší z tohto týždňových článkov o kluboch z Ligy majstrov je venovaný Zenitu Petrohrad. Úradujúci ruský majster sa túto sezónu predstavuje v C skupine najprestížnejšej európskej klubovej súťaže a po piatich odohraných kolách mu patrí tretia priečka, o ktorú však v poslednom kole ešte bude musieť na diaľku bojovať s belgickým Anderlechtom.

Štvornásobný sovietsky, resp. ruský majster hráva aj v sezóne 2012/13 v dresoch Nike. Dizajnéri amerického výrobcu sa inšpirovali slávnou šípkou známou z klubového znaku Zenitu a jedným z najznámejších petrohradských miest – Vasilievským ostrovom. Šípka je hlavným rysom súčasných dresov ruského klubu, ukazuje smerom nahor čo má symbolizovať vôľu tímu vyhrávať.

Hlavné dresy Zenitu sú opäť v nezameniteľnej belasej farbe. Spomínaná šípka je v tmavšom odtieni modrej. Pod belasým okrúhlym výstrihom sa nachádza biele logo spoločnosti Nike doplnené na opačnej strane klubovým znakom. Na hrudi je umiestnené logo generálneho partnera klubu, ktorým je najväčší exportér zemného plynu na svete – spoločnosť Gazprom.

Náhradné dresy sú biele, tradičná belasá je na nich zastúpená práve na symbolickej šípke. Dresy Zenitu obsahujú aj viacero zaujímavých detailov. Vnútro výstrihu zdobí okrem zlatého klubového znaku aj dvojica levov, ktoré sú symbolom mesta Petrohrad. Na vnútornej strane dresu sa na mieste znaku nachádza nápis „Naše meno je Zenit,“ ktorý majú hráči umiestnený priamo pri srdci.

K belasým a bielym tričkám nosia futbalisti Zenitu trenírky a štulpne v rovnakých farbách. Brankári úradujúceho ruského majstra chytávajú vo väčšine stretnutí v šedých dresoch, v Lige majstrov sa však Viačeslav Malafejev predstavil v domácom víťaznom zápase proti belgickému Anderlechtu aj v žltom drese.

Zenit sa ako majster ruskej ligy priamo kvalifikoval do skupinovej fázy najprestížnejšej európskej klubovej súťaže. Všetky štyri body získal na domácom trávniku, keď k spomínanému víťazstvu nad Anderlechtom dokázal pridať aj remízu 2:2 s Malagou. V kádri petrohradského klubu figuruje aj slovenský obranca Tomáš Hubočan, ktorý je túto sezónu Ligy majstrov jediným zástupcom spod Tatier.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok