Dresy MFK Ružomberok 2012/2013

2012/2013 Adidas Corgoň liga Umbro
Autor: Myso

Aktualizované 30.6.2013 – doplnené informácie o dresoch Adidas

Futbalová Corgoň liga sa uložila na svoj každoročný zimný spánok, no na tomto webe ešte stále chýba niekoľko tímov, ktorým ešte nebol venovaný článok o ich aktuálnych dresoch. Dnes prichádza na rad MFK Ružomberok.

ruzomberok_uvod

Liptáci neurobili na svojich dresoch oproti jarnej časti žiadne zmeny a tak sa aj v sezóne 2012/13 predstavujú v oblečení od britského dodávateľa Umbro. Hlavné oranžové dresy s čiernymi pruhmi na rukávoch i bokoch sú už futbalovým priaznivcom dobre známe a za zmienku stojí akurát fakt, že na ne od začiatku tohto roka pribudla aj mestská trikolóra. K oranžovým tričkám nosia zverenci Ladislava Šimča čierne trenírky doplnené oranžovými prúžkami a čierne štulpne, na ktorých zadnej strane je viditeľné biely emblém spoločnosti Umbro.

ruzomberok_oranzovy_predok

ruzomberok_oranzovy_zadok

S príchodom chladnejších dní sa ružomberskí futbalisti začali aj na domácom trávniku predstavovať v bielych dresoch, ktoré sme mali možnosť vidieť v akcii už aj počas minulého ročníka. Aj hruď bielych dresov vypĺňa logo produktu generálneho partnera klubu, ktorým sú severoslovenské celulózky a papierne Mondi SCP. Na ľavej stane opäť vyniká bielo-žlto-červená trikolóra symbolizujúca mestské farby Ružomberka a rovnako aj niekdajšie klubové farby liptovského klubu. Biele tričká kombinujú ružomberskí futbalisti vo väčšine stretnutí s bielymi trenírkami a bielymi štulpňami.

ruzomberok_biely_predok

ruzomberok_biely_zadok

Žiadna novinka sa v prípade ružomberského oblečenia nekoná ani na tretích čiernych dresoch. V tých sa predstavujú futbalisti z Liptova už tretiu sezónu v rade, keď premiéru mali ešte počas jarnej časti ročníka 2010/2011. Pre úplnosť treba dodať, že všetky ružomberské dresy majú pod spomínanou mestskou trikolórou umiestnené čísla hráčov a zaujímavosťou sú taktiež čierne trenírky, ktoré sú k tretím dresom v prevedení s bielymi prúžkami, zatiaľ čo k hlavným pre zmenu s oranžovými. K čiernym tričkám a trenírkam nosia futbalisti MFK oblečené čierne štulpne s bielym emblémom Umbro.

ruzomberok_cierny_predok

ruzomberok_cierny_zadok

Mestská trikolóra nie je len súčasťou hráčskych dresov, ale nájdeme ju aj na oblečení brankárov. Ružomberská jednotka medzi žrďami Lukáš Zich sa v aktuálnej sezóne najčastejšie predstavuje v zelenom drese, ktorý má doplnený čiernymi trenírkami a štulpňami. V pohárovom stretnutí v Prešove mal na sebe čierny dres a jeho brankárski kolegovia sú na predsezónnej fotografii oblečení v červených.

ruzomberok_zeleny_brankar

ruzomberok_zeleny_brankar_2

Ružomberok obsadil v poslednej sezóne Corgoň ligy šieste miesto a v aktuálnom ročníku zimuje na siedmom mieste, avšak na druhé Zlaté Moravce stráca len dva body. Najväčším úspechom klubu je zisk double v roku 2006 a účasť v európskych pohárových súťažiach – predkolách Ligy majstrov (2006/07) a prvom kole Pohára UEFA (2001/02 a 2006/07).

Alternatívne kombinácie:

ruzomberok_nitra
Oranžový dres s bielymi trenírkami (2. kolo, Nitra – Ružomberok).
ruzomberok_bb
Čierne dresy s bielymi trenírkami (14. kolo, B. Bystrica – Ružomberok).
ruzomberok_presov
Čierny brankársky dres (3. kolo Slovnaft Cupu, Prešov – Ružomberok)

Aktualizácia 30.6.2013 – Od apríla nastupujú futbalisti Ružomberka v dresoch Adidas. Nemecký dodávateľ nahradil dlhoročného partnera Liptákov, ktorým bola britská spoločnosť Umbro. Futbalisti MFK nastupovali počas jarnej časti len v dočasných dresoch Squadra 13, v ktorých sa väčšina tímov predstaví až v novom ročníku 2013/14. Dočasnému riešeniu nasvedčovalo aj prevedenie dresov, na ktorých sa okrem klubového znaku nenachádzalo žiadne logo partnera ani iné prvky známe z predchádzajúcich ružomberských dresov. K čiernym tričkám mali zverenci Ladislava Šimča oblečené biele trenírky s čiernymi prúžkami a čierne štulpne. Brankári sa predstavili v žltom.

ruzomberok_adidas_cierny_predok

ruzomberok_adidas_cierny_zadok

ruzomberok_adidas_zlty_brankar

Alternatívne kombinácie:

Dočasné čierne dresy Adidas s čiernymi trenírkami (32. kolo, Trenčín – Ružomberok)

V Ružomberku vstúpili do novej sezóny so značne osekaným rozpočtom a pravdepodobne aj vďaka tomuto faktu sa nekonala žiadna zmena dresov. Tým súčasným veru veľa toho nechýba, no ak si odmyslíme mestskú trikolóru, ktorá na oblečenie postupne pribúdala od roku 2011, Liptákov v nich vidíme hrať už pomaly tri roky… Ružomberčania majú stále náskok oproti väčšine corgoňligových klubov – ako jediní si na dresoch spomenuli vďaka zlatej hviezdičke na to, že získali majstrovský titul, na čiernych dresoch majú klubový znak našitý dokonca aj na pravom rukáve a dvojicu čiernych trenírok som vypichol už v článku. To, že sa dresy páčia aj vám ste preukázali aj na vlaňajšom hlasovaní, keď 18 vašich hodnotení vyústilo do piatich hviezdičiek. Ja som vlani strhol jednu a moje hodnotenie je rovnaké aj tento rok, avšak so zdvihnutým ukazovákom 🙂 – chce to už zmenu!

Ako sa vám páčia dresy Ružomberka 2012/2013

Tip: Vyjadrite sa k ružomberským dresom v diskusii!

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok