Vianočné dresy európskych klubov

2012/2013 Errea Givova Joma Nike
Autor: Myso

Ak práve nepozeráte vianočné rozprávky, nenapchávate sa sladkými koláčmi alebo akurát netancujete na nejakej štefanskej zábave a zablúdili ste na tento web v nádeji, že tu určite nenájdete nič spoločné s Vianocami, dovoľte mi, aby som vás vyviedol z omylu :-). Práve dnešný článok som sa rozhodol venovať vianočným edíciám dresov piatich európskych klubov.

bremy_zeleny_uvod

Ako prvá predstavila nové vianočné dresy Borussia Dortmund. Úradujúci nemecký šampión ich síce oficiálne označuje ako zimné, no v skutočnosti sú určené práve pre vianočný trh a aj futbalisti žlto-čiernych v nich hrávajú najmä v predvianočnom období. Na nových vianočných dresoch sú viditeľné nenápadné vertikálne pruhy v dvoch odtieňoch žltej. Tričká sú doplnené čiernym véčkovým výstrihom a golierom. Na pleciach nájdeme čierne pruhy s reliéfnymi písmenami BVB, ktoré sú známe aj s klubového loga.

dortmund_zlty_hrac

dortmund_zlty_pruh

dortmund_zlty_dres

V Nemecku predstavuje v poslednom období každoročne vianočnú edíciu dresov aj Werder Brémy. Štvornásobný nemecký majster už tradične počas vianočného obdobia zmení tvar svojho znaku z kosoštvorca na vianočný stromček. Tento rok sa pod ním objavil aj zlatý nápis 2012, ktorý tak na opačnej strane dopĺňa zlatú hviezdičku symbolizujúcu práve zisky majstrovských titulov.

bremy_zeleny_predok bremy_zeleny_balenie bremy_zeleny_vianoce

Vianočné dresy sú populárne aj v ďalšej nemecky hovoriacej krajine v Európe – vo Švajčiarsku. Miestny FC Sion predstavil v priebehu decembra špeciálne dresy vo svojich tradičných klubových farbách – bielej a červenej, ale aj vo vianočnej zeleno-bielej kombinácií. Dodávateľom dresov je talianska spoločnosť Errea, ktorá vlani pripravila vianočné dresy aj Atalante Bergamo, ktoré si možno pamätáte práve vďaka veľmi podobnému vianočnému stromčeku.

sion_vianocne_biely sion_vianocne_foto sion_vianocne_dresy

A keď som už pri Sione spomínal Taliansko, vo vianočných dresoch sa predstavil aj jeden tím z Apeninského polostrova. Chievo Verona vymenilo svoju tradičnú žlto-modrú kombináciu za bielo-zlatú a v stretnutí talianskej Série A proti AS Rím sa predstavilo v špeciálnych vianočných dresoch od domácej spoločnosti Givova. Podľa slov prezidenta klubu má nová farebná kombinácia vyjadrovať špeciálnu atmosféru tohto sviatočného obdobia.

chievo_biely_predok

chievo_biely_duo

chievo_biely_zadok

Španielska FC Valencia síce svoje nové čierno-oranžové dresy nepovažuje za priamo vianočné, ale domáca spoločnosť Joma ich predstavila v závere novembra v rámci svojej vianočnej akcie. Nové dresy sú vo farebnej kombinácií, ktorá je typická pre samotný klub a pomerne často sa objavuje práve na náhradnom oblečení šesťnásobného španielskeho šampióna. Dresy mali premiéru 24. novembra v stretnutí Primery División proti Malage.

valencia_cierny_2013

valencia_cierny_shop

valencia_cierny_predok

Hoci sú vianočné edície dresov považované mnohými len za akési práčky peňazí fanúšikov, je sympatické, že kluby si aj takouto cestou pripomínajú najkrajšie sviatky roka. Tento rok bol vianočný článok o piatich kluboch, ktovie, koľko sa ich tu objaví o takomto čase o rok…

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok