Dresy Tatranu Prešov 2012/2013

2012/2013 Adidas Corgoň liga
Autor: Myso

Prvá zmienka o dresoch Prešova pre aktuálnu sezónu 2012/13 sa na tomto webe objavila už v polovici júla. Podrobnejší článok však prichádza na rad až dnes – v predposledný deň roka 2012.

Koňare aj naďalej oblieka spoločnosť Adidas. Prešovčania si dresy pre aktuálnu sezónu Corgoň ligy vytvorili v aplikácií mi Team, ktorú môžete nájsť na adrese www.miteam.adidas.com. Pre model mi Fortore zvolili biely okrúhly výstrih. Výrazné zelené pruhy nájdeme na pleciach i bokoch, pričom pre trojicu prúžkov na rukávoch bol zvolený tmavší odtieň, tzv. lesnej zelenej farby. Celú prednú časť tričiek pokrývajú tenké zelené vertikálne prúžky. K bielym tričkám nosia prešovskí futbalisti biele trenírky a štulpne doplnené zelený prúžkami.

presov_biely_predok

presov_biely_zadok

Náhradné dresy Prešovčanov sú zelené, s výraznými bielymi horizontálnymi pruhmi. Na tričkách je viditeľný biely véčkový výstrih, ktorého spodná časť je zelená. Trojica bielych prúžkov na rukávoch má tmavozelený podklad. Emblém dodávateľa dresov je umiestnený vpravo, oproti klubovému znaku. V priebehu jesennej časti pribudlo na prešovské dresy aj logo generálneho partnera klubu, ktorým je spoločnosť Dúha a.s, zaoberajúca sa ekologickými stavbami a odpadovým hospodárstvom. K zeleným tričkám majú prešovskí futbalisti oblečené zelené trenírky a zelené štulpne.

presov_zeleny_predok

presov_zeleny_zadok

Brankári Tatranu sa predstavili vo viacerých dresoch. Jednotka tímu Jakub Diviš odchytal väčšinu zápasov v modrom drese s minuloročným dizajnom Adidas Condivo 11. Modré tričko mal doplnené čiernymi trenírkami a štulpňami v tradičnej klubovej bielo-zelenej kombinácií. V Banskej Bystrici sa Diviš predstavil celí v belasom, keď mal na sebe dres Adidas Autheno, jeho brankársky kolega Jakub Plánička pre zmenu v úvode sezóny chytával v žlto-čiernom drese, ktorého dizajn bol podobný s bielymi prešovskými dresmi z predchádzajúcich dvoch sezón.

presov_brankar_modry

presov_brankar_modry_2

Tatran Prešov obsadil v minulej sezóne 10. miesto, v aktuálnom ročníku zimuje o dve priečky vyššie. Najväčším novodobým úspechom klubu je zisk Slovenského pohára z roku 1992 a účasť v PVP zo sezóny 1994/95, kde Koňare po úspešných dvojzápasoch so severoírskym Banogorom a škótskym Dundee United stroskotali v 2. kole na španielskom Reale Zaragoza.

Alternatívne kombinácie:

presov_zlty_senica
Žltý brankársky dres (2. kolo, Prešov – Senica).
presov_belasy_bb
Belasý brankársky dres (7. kolo, Banská Bystrica – Prešov).
Čierny brankársky dres (28. kolo, Prešov - Nitra)
Čierny brankársky dres (28. kolo, Prešov – Nitra)
presov_ruzomberok
Biele dresy so zelenými trenírkami (26. kolo, Prešov – Ružomberok)
Zelené dresy s bielymi trenírkami a zelenými štulpňami (29. kolo, BB - Prešov)
Zelené dresy s bielymi trenírkami a zelenými štulpňami (29. kolo, B. Bystrica – Prešov)
V Prešove aj napriek nejasnej a neprehľadnej situácií pred štartom aktuálneho ročníka urobili na slovenské pomery menší zázrak, keď po dvoch sezónach konečne vymenili dresy a predstavili rovno také, ktoré nenájdete v žiadnom katalógu nemeckého dodávateľa. Ono to pravdepodobne až taká horúca novinka nebola, keďže aj minuloročné biele prešovské dresy boli pravdepodobne vytvorené v staršej verzii aplikácie mi Team, no na východe Slovenska ukázali cestu, ktorou by sa mal uberať každý slovenský klub, ktorý hráva v oblečení s tromi prúžkami. Slovan sa vydal ešte exkluzívnejšou cestou, no pre Banskú Bystricu a Trnavu je to do budúcnosti veľká výzva, aby zahodili katalógy nemeckého výrobcu a naklikali si dresy, ktoré bude mať v Európe len málokto. Na tých prešovských by som možno citlivejšie zakomponoval do dizajnu logo partnera, prípadne zmenil tmavozelené prúžky na bledozelenom podklade za biele alebo strieborné, no z pohľadu prevedenia patria súčasné prešovské dresy medzi top oblečenie v našej lige a na východ republiky touto cestou zasielam veľkú pochvalu 😉

Ako sa vám páčia dresy Prešova pre sezónu 2012/2013?

Tip: Vyjadrite sa k prešovským dresom v diskusii!

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok