Dresy Švédska 2013/2014

2013/2014 Adidas Reprezentácie
Autor: Myso

Spoločnosť Adidas včera oficiálne predstavila nové dresy švédskej reprezentácie. Žlto-modrí v nich budú hrávať najbližšie dva roky. Švédsko sa k nemeckému dodávateľovi vracia po deviatich rokoch, keď medzičasom hrávalo v dresoch britskej značky Umbro.

svedsko_dresy_hraci

Inšpiráciou pre nové dresy sa stalo oblečenie švédskeho národného tímu z 90. rokov. Tradičné žlté tričká majú modrý véčkový výstrih a modré zakončenia rukávov. Na hrudi je umiestnený emblém spoločnosti Adidas, oproti ktorému nájdeme znak Švédskej futbalovej asociácie. Žlté tričká dopĺňajú tradičné modré trenírky a žlté štulpne, na ktorých sú viditeľné nápisy SvFF, predstavujúce skratku Švédskej futbalovej asociácie.

svedsko_dresy_predok

Náhradné dresy sú vo veľmi tmavom odtieni modrej, doplnené dvojicou národných farieb. Žltá je viditeľná na troch prúžkoch charakteristických pre spoločnosť Adidas, modrú nájdeme na prednej strane výstrihu i jemných zakončeniach rukávov. O oficiálnu prezentáciu dresov sa postaral záložník CSKA Moskva a švédskej reprezentácie Pontus Wernbloom, ktorému asistovala jeho reprezentačná kolegyňa Lotta Schelinová.

svedsko_dresy_zadok

Švédsko je trojnásobným medailistom z majstrovstiev sveta, keď získalo na domácej pôde v roku 1958 striebro a v rokoch 1950 a 1994 aj dve bronzové medaily. V aktuálnej kvalifikácií o postup na MS 2014 do Brazílie patrí žlto-modrým v kvalifikačnej skupine C druhé miesto za vedúcim Nemeckom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok