Dresy Spartaku Myjava 2012/2013

2012/2013 Corgoň liga Uhlsport
Autor: Myso

To, čo sa počas minulej sezóny podarilo už začiatkom decembra, sa tento ročník posunulo až na koniec januára. Práve dnešný deň sa totiž na tomto webe uzatvára seriál predstavovania dresov našich corgoňligových tímov a na záver prichádza na rad nováčik z Myjavy.

myjava_uvod

Spartak Myjava si vybojoval historický postup do našej najvyššej súťaže v dresoch nemeckej značky Adidas, no pre Corgoň ligu sa stala dodávateľom klubu ďalšia nemecká spoločnosť – Uhlsport. Tú mohli priaznivci slovenského futbalu naposledy vidieť na ligových trávnikoch v sezóne 2007/2008, kedy v jej dresoch hrali hráči trnavského Spartaka. Ten myjavský sa väčšiu časť aktuálnej sezóny predstavil v čierno-bielych pruhovaných dresoch s dizajnovým označením Retro Stripes, ktorý je charakteristický čiernym retro golierikom, čiernymi rukávmi a dvomi výraznými čiernymi pruhmi. Vrchnú časť prostredného pruhu vypĺňa čierny nápis Uhlsport, na rukávoch sú pre zmenu viditeľné emblémy nemeckého dodávateľa. Pruhované tričká Myjavčania najčastejšie kombinovali s čiernymi trenírkami a bielymi štulpňami, k dispozícií však majú aj kombináciu v opačnom farebnom prevedení.

myjava_pruhovany_predok

myjava_pruhovany_zadok

Náhradné žlté dresy použili futbalisti Myjavy po prvýkrát v 9. kole aktuálnej sezóny, kedy sa predstavili na ihrisku Trenčína. Zatiaľ čo čierno-biele prevedenie hlavných dresov kopíruje farby v klubovom znaku, inšpiráciou pre žlté dresy sa stal mestský erb, v ktorom sa okrem iného nachádza aj žlté slnko a modrá voda. Ako alternatívu k pruhovaným dresom si v Myjave vybrali dizajn Progressiv, na ktorom je viditeľná dvojica pruhov. Dlhší z nich prechádza od pravého rukáva popod výstrih až smerom k ľavému plecu. Partnerom myjavského klubu je dopravná spoločnosť Nadress, ktorá sa v minulosti objavila aj na dresoch konkurenčnej Senice. K žltým tričkám nosia myjavskí futbalisti žlté trenírky a žlté štulpne, výnimku urobili len v domácom stretnutí proti Trnave, kedy si žlté tričká prezliekli v polčasovej prestávke kvôli lepšiemu kontrastu s dresmi súpera.

myjava_zlty_predok

myjava_zlty_zadok

Myjavskí gólmani chytávajú v zeleno-čiernej, prípadne oranžovo-čiernej verzii dresu Torwart-Tech. Na dresoch sú okrem spomínaných farieb viditeľné aj strieborné prvky umiestnené pod plecami. Tričká majú brankári Myjavy najčastejšie doplnené čiernymi trenírkami a čiernymi štulpňami, no nájde sa aj výnimka, ako napr. v domácom zápase 4. kola proti Nitre, kedy mal Peter Solnička k zelenému tričku oblečené biele trenírky a biele štulpne.

myjava_brankar_zeleny

myjava_brankar_oranzovy

Spartak Myjava bol založený pod názvom ŠK Myjava v roku 1920. Najväčším doterajším klubovým úspechom je vlaňajší postup do Corgoň ligy. V historicky prvom zápase v našej najvyššej súťaži prehrala Myjava v Žiline 1:4, keď sa o premiérový gól postaral obranca Roman Častulín. Zverenci trénera Ladislava Hudeca zimujú na deviatom mieste tabuľky so ziskom 20 bodov.

Alternatívne kombinácie

myjava_pruhovany_trnava
Pruhovaný dres s bielymi trenírkami a bielymi štulpňami (3. kolo, Trnava – Myjava).
myjava_brankar_zeleny_nitra
Zelený brankársky dres s bielymi trenírkami a štulpňami (4. kolo: Myjava – Nitra).
myjava_zlty_trnava
Žlté dresy s čiernymi trenírkami a bielymi štulpňami (14. kolo: Myjava – Trnava / druhý polčas).
Čo sa týka dresov, tak v posledných rokoch platí, že nováčikovia mi robia radosť! Vlani som pozitívne hodnotil oblečenie Trenčína a v rovnakom duchu sa bude niesť aj tohtoročné oblečenie Myjavčanov. Tí sa „našťastie“ rozhodli vymeniť Adidas za Uhlsport, čo znamenalo aj zmenu dresov, pretože inak by asi zostali hrať v pruhovanom dizajne Stricon z postupovej sezóny. Len pripomeniem, že tento dizajn sme už na slovenských trávnikoch v minulosti videli v iných farebných prevedeniach na dresoch Dunajskej Stredy, Prešova, Slovana a najnovšie v ňom hrajú aj Trnavčania, takže myjavský prechod k inému nemeckému dodávateľovi našu Corgoň ligu mimoriadne oživil. Navyše v Myjave na dresy veľmi vkusne umiestnili logo partnera klubu, okrem znaku pribudli dopredu aj čísla a na zadnej strane dresov nechýba ani nápis Myjava – tu je trochu paradoxom, že je vytlačený fontom, ktorý je práve charakteristický pre dresy s tromi prúžkami. Najväčším plusom je u mňa ale znak na trenírkach, ktorý je aj v roku 2013 pre viaceré slovenské tímy neriešiteľným problémom, veď okrem Myjavy ho v súčasnej Corgoň lige majú len hráči Slovana a Trnavy.

Ako sa vám páčia dresy Myjavy pre sezónu 2012/2013?

Tip: Vyjadrite sa k myjavským dresom v diskusii!

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok