Dresy Brazílie 2013/2014

2013/2014 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

V posledný januárový deň predstavila americká spoločnosť Nike a mladý talentovaný útočník Neymar nové dresy brazílskeho reprezentačného mužstva. Prezentácia sa uskutočnila na známej pláži Copacabana v Rio de Janeiro. “Pentacampeões” sa v nových dresoch predstavia aj na letnom Pohári konfederácií FIFA, ktorý sa bude konať, podobne ako budúcoročné majstrovstvá sveta, na ich pôde.

brazilia_zlty_uvod

Neymar sa vďaka predstavovaniu nových dresov zaradil k ďalším známym menám brazílskej futbalovej histórie ako Ronaldo, či Ronaldinho, ktorí mali česť predstaviť dresy národného tímu v minulosti. Dizajnéri americkej spoločnosti Nike sa pri novom oblečení brazílskej reprezentácie inšpirovali dresmi “kanárikov” z roku 1990, ktoré sú známe výrazným zeleným golierom.

brazilia_zlty_neymar

Nový dres je označovaný ako dres pre brazílsky ľud a odzrkadľuje vášeň a inšpiráciu v tom, ako Seleção spája národ do jedného celku. „Je to najväčšia pocta pre mňa a mojich spoluhráčov. Futbal je súčasťou nášho života v tejto krajine a nové brazílske dresy majú klasický dizajn so všetkými modernými technológiami, ktoré potrebujeme k dobrým výkonom na ihrisku,“ povedal Neymar.

brazilia_zlty_predok

brazilia_zlty_1990
Dresy Brazílie z roku 1990.

Spoločnosť Nike pri súčasných brazílskych dresoch opäť použila známe slovné spojenie – moderná klasika. Dres má klasický zelený golier s vloženým žltým véčkovým výstrihom. Vylepšená technológia Dri-FIT, vďaka ktorej sú dresy ľahšie o 23% oproti tým posledným, lepené švy a otvory po bokoch kontrastujú s minimalistickým vzhľadom, ktorý vzdáva hold tradíciám brazílskeho futbalu.

 brazilia_zlty_plece

brazilia_zlty_znak

brazilia_zlty_nike

brazilia_zlty_bok

Ako už bolo spomenuté v úvode, brazílska reprezentácia sa v nových dresoch predstaví aj na letnom Pohári konfederácií. Ten už päťnásobní majstri sveta dokázali vyhrať trikrát, keď triumfovali pri svojej prvej účasti v roku 1997 v Saudskej Arábií a rovnako aj na dvoch posledných turnajoch – v roku 2005 v Nemecku a pred štyrmi rokmi v Južnej Afrike.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok