Dresy Walesu 2012/2013

2012/2013 Reprezentácie Umbro
Autor: Myso

Už zajtra pokračuje kvalifikácia na MS 2014 do Brazílie ďalšími stretnutiami a aj pri tejto príležitosti vám Svet dresov prináša ďalší článok o dresoch jedného z reprezentačných mužstiev. Dnes prichádza na rad národný výber Walesu, ktorý oblieka britská spoločnosť Umbro.

wales_uvod

Walesania predstavili svoje nové oblečenie ešte v priebehu leta. Zverenci Chrisa Colemana hrávajú väčšinu svojich zápasoch v tradičných červených dresoch. Tie aktuálne sú kombinované s národnou zelenou, no vo väčšej miere je zastúpená žltá, ktorú možno nájsť napríklad aj v znaku Waleskej futbalovej asociácie.

wales_cerveny_predok

wales_cerveny_zadok

Najvýraznejším prvkom dresov je žltý horizontálny pruh umiestnený na ľavej strane. Pruh je po obidvoch stranách doplnený zelenými prúžkami, ktoré ho tak ohraničujú od červeného podkladu. K červeným tričkám nosia futbalisti Walesu červené trenírky a červené štulpne so žltým prúžkom. Výnimkou bol piatkový zápas v Škótsku, v ktorom mali Draci oblečené zelené štulpne.

wales_cerveny_napis

wales_cerveny_hrac

wales_cerveny_znak

Náhradné dresy waleskej reprezentácie boli predstavené v priebehu októbra. Populárny zošívaný štýl je na dresoch prezentovaný v národných farbách – bielej a zelenej. Na ľavej zelenej strane je umiestnený znak národnej futbalovej asociácie, pravú bielu potom vypĺňa zelené logo spoločnosti Umbro, pod ktorým nájdeme zelené čísla.

wales_zelenobiely_predok

wales_zelenobiely_zadok

Zadná strana dresov je prevažne zelená, keď na nej vyniká len pravý biely rukáv a zadná časť výrazného bieleho goliera. K zošívaným tričkám mávajú futbalisti Walesu oblečené zelené trenírky a biele štulpne. Niekoľko zápasov v poslednom období však odohrali aj v čiernych dresoch predstavených ešte v roku 2011.

wales_zelenobiely_znak

wales_zelenobiely_hrac

wales_zelenobiely_napis

Wales bojuje o postup na svoje druhé majstrovstvá sveta v histórií. Jediná účasť z roku 1958 priniesla Drakom postup do štvrťfinále. Tímu okolo tottenhamského krídelníka Garetha Balea patrí v aktuálnej tabuľke A skupiny tretie miesto so 7-bodovým odstupom za vedúcou dvojicou Belgicko – Chorvátsko.

1 komentár k “Dresy Walesu 2012/2013

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok