Zmeny dresov v Corgoň lige

2012/2013 Corgoň liga
Autor: Myso

Sobotňajšie 23. kolo našej Corgoň ligy prinieslo niekoľko zaujímavých zmien na dresoch účastníkov našej najvyššej súťaže. Stručný prehľad vám Svet dresov prináša v tomto článku, podrobnejšie si o dresoch budete môcť prečítať opäť v jednotlivých článkoch, ktoré budú priebežne aktualizované.

corgonliga

Najviac prekvapil svojim vzhľadom úradujúci slovenský majster MŠK Žilina, ktorý sa na domácom trávniku predstavil v netradičnej zlato-čiernej kombinácií. Dôvod zmeny nebol doteraz jasne vysvetlený ani zástupcami klubu, tréner Štefan Tarkovič sa pre Denník Šport vyjadril, že dresy Šošoni nemenili ani kvôli streleckej nemohúcnosti, ktorá ich prenasledovala až do dnešného zápasu proti Trnave, v ktorom konečne skórovali (1:1): „Dresy boli pripravené už dlhšie a teraz počas reprezentačnej prestávky sa dali do takej podoby, v akej sme nastúpili. Samozrejme, že každý hľadá nejaký spôsob ako prelomiť gólovú smolu, no s dresmi to nemalo nič spoločné. A ja osobne ani nie som veľmi poverčivý,“ povedal Tarkovič. Žilina nastúpila proti Myjave v zlato-čiernej verzii dresov Nike Precision, ktoré mala doplnené čiernymi trenírkami a čiernymi štulpňami.

zilina_zlaty

Zdá sa že jeden z najtradičnejších dodávateľov slovenských klubov zmizne po odpredaji aj zo slovenských trávnikov. Britská spoločnosť Umbro, v ktorej dresoch v minulosti hrávali aj futbalisti Trenčína alebo Senca, bola v tíme MFK Ružomberok nahradená nemeckým Adidasom. Liptáci mali oblečenie s tromi prúžkami už na tlačovej konferencii pred štartom jarnej časti našej najvyššej súťaže, no nové dresy si obliekli až v domácom zápase proti Zlatým Moravciam. Podľa facebookovej stránky klubu sa jedná len o dočasné riešenie, čomu aj nasvedčuje prevedenie dresov, na ktorých nie je okrem klubového znaku umiestneného uprostred žiadna reklama partnera ani iné prvky, ktoré sme predtým mohli vídať na ružomberských dresoch. Klub z Liptova má však k dispozícií už dresy z čerstvej kolekcie spoločnosti Adidas, ktoré bude väčšina celkov nosiť až v budúcej sezóne 2013/14.

ruzomberok_cierny

Okrem nových dresov sme zaznamenali aj dva návraty k oblečeniu z minulej sezóny. Dukla Banská Bystrica sa v Senici predstavila v tretích bielych dresoch, ktoré na Záhorí používala už aj v minulosti. Futbalisti zo Štiavničiek odohrali ešte 1. kolo aktuálnej sezóny vo svojich domácich červených dresoch a Senica sa im tak v otváracom zápase sezóny musela na vlastnom trávniku prispôsobiť, keď nastúpila v bielom…

bbystrica_biely

Ak Žilinčania odmietli poverčivosť ako dôvod zmeny svojich dresov, tak v prípade futbalistov FC Nitra to až také jednoznačné byť nemusí… Klub spod Zobora totiž utrpel v úvodnom kole aktuálneho ročníka Corgoň ligy vysokú prehru 0:5 v Trenčíne a možno aj preto sa v odvete pod hradom Matúša Čáka predstavil v tmavomodrých dresoch, ktoré hráči Nitry nosili naposledy v sezóne 2011/2012. Ani staronové dresy, ktoré sú určite lepším kontrastom k trenčianskym bielym, však Nitranom body nepriniesli, hoci prehra už bola o niečo miernejšia – 0:3.

nitra_tmavomodry

Zmeny dresov v rozohranej sezóne nie sú na Slovensku ničím výnimočným. Zatiaľ čo v zahraničí sa v drvivej väčšine mužstvá predstavujú počas celého ročníka v dresoch, ktoré zvyknú predstaviť ešte pred štartom novej sezóny, v našich zemepisných šírkach zmenili tento ročník dresy už tri kluby – paradoxne všetky už aktuálne oblieka nemecká spoločnosť Adidas, ktorá najprv pripravila novú kolekciu futbalistom Slovana, následne nahradila taliansku Givovu v Trnave a od soboty hrávajú v dresoch s tromi prúžkami aj futbalisti Ružomberka.

6 komentárov k príspevku “Zmeny dresov v Corgoň lige

  1. Som zvedavý s čím príde Ružomberok. A tomu Adidasu sa na Slovensku nejako páči. Však s výnimkou Senice, Trenčínu a Nitry obliekajú alebo obliekali všetky kluby CL aj repre, navyše v 2. lige majú Podbrezovú, Ružinú a DAC. K tomu obliekali aj Artmediu.

    1. Díky za info Andrej! Bude to celkom zaujímavé, že sa vrátia k bielo-modrej kombinácií, príjemné oživenie. Ale hlavné bude, aby to prevedenie dresov zvládli ako pri Umbro.

      1. Píšu tam niečo také, že by mali byť nejakým spôsobom originálne, tak uvidíme. A kedy hrával Ružomberok v bielo-modrej kombinácii?

        1. Na začiatku tisícročia :-). Vtedy SCP spolupracovala s Nemcami, Neusiedler sa to myslím volalo a hrávali v Adidasoch, neskôr mali Diadorry. Potom asi v 2005-om vstúpilo do SCP Mondi a Ružomberok menil dresy aj klubové farby :-). Takto vyzerali v 2002-om: http://tinyurl.com/c7shgcr 🙂

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok