Dresy Galatasaraya Istanbul 2012/2013

2012/2013 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Futbalová Liga majstrov spoznala minulý týždeň semifinalistov tohto ročníka, no na tomto webe ešte stále nebola zmienka o dresoch všetkých účastníkov tejto prestížnej súťaže. Dnes si môžete prečítať o oblečení tureckého SK Galatasaray, ktorý skončil svoju púť vo štvrťfinále na štíte Realu Madrid.

galatasaray_uvod

Úradujúceho tureckého majstra oblieka americká spoločnosť Nike, ktorá zverencom Fatiha Terima pripravila zošívané dresy v tradičnej červeno-žltej kombinácií. Dizajnéri americkej spoločnosti mysleli aj na zaujímavé detaily, keď obidve farby rovnomerne použili aj na golieriku.

galatasaray_cerveny_predok

galatasaray_cerveny_zadok

Hráči tureckého majstra majú vo väčšine zápasov oblečené k červeno-žltým tričkám biele trenírky a červené štulpne so žltým prúžkom. Vzhľadom na farby súperov sa však predstavili aj v červených trenírkach, čo je možné vidieť aj na fotografii pod týmto textom.

galatasaray_cerveny_znak

galatasaray_cerveny_hrac

galatasaray_cerveny_napis

Náhradné dresy Galatasaraya sú biele a ich dizajn je zhodný s dresmi ukrajinského Šachťoru Doneck. Prúžky prechádzajúce ľavou stranou prednej strany dresu i pravým rukávom reprezentujú tradičné klubové farby – hrubší žltý pruh je po bokoch lemovaný červenými.

galatasaray_biely_predok

galatasaray_biely_zadok

Partnerom tureckého klubu je domáca telekomunikačná spoločnosť. K bielym tričkám mávajú futbalisti z Istanbulu najčastejšie oblečené biele trenírky a štulpne, no napríklad v Manchestri si zahrali vzhľadom na farby „červených diablov“ v čiernych.

galatasaray_biely_znak

galatasaray_biely_hrac

galatasaray_biely_napis

Pre úplnosť treba dodať, že Galatasaray má k dispozícií aj tretie červeno-oranžové dresy, v ktorých sa však nepredstavil v Lige majstrov, len v domácej súťaži. Tú dokázal klub z Istanbulu vyhrať vrátane posledného triumfu z minulej sezóny už osemnásťkrát.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok