Hlavné dresy Chelsea 2013/2014

2013/2014 Adidas Premier League
Autor: Myso

Predstavovanie dresov pred novými sezónami zvykne v posledných rokoch z veľkých klubov štartovať londýnska Chelsea a inak tomu nie je ani tento rok. Dnes boli spoločnosťou Adidas oficiálne uvedené nové domáce dresy „The Blues” pre sezónu 2013/2014.

chelsea_modry_uvod

Možno ste aj vy zachytili kampaň pod názvom „It’s blue, What else matters?,”  ktorá sprevádza predstavenie nových dresov londýnskeho klubu. Video z kampane si na YouTube pozrelo takmer milión divákov, ktorí v ňom mohli vidieť asi všetky súčasné hviezdy klubu, medzi ktorými nechýbali John Terry, Juan Mata, David Luiz, Gary Cahill, Fernando Torres, Demba Ba, Eden Hazard, Oscar, či gólman Petr Čech.

chelsea_modry_predok

chelsea_modre_trenirky

chelsea_biele_stulpne

Nové dresy sú návratom do minulosti a dizajnéri spoločnosti Adidas výrazne zjednodušili ich dizajn. Tričká majú klasický véčkový výstrih pozostávajúci z trojice pruhov v klubových farbách. Podobne sú zakončené aj rukávy. Modré trenírky majú okrem trojice prúžkov po bokoch aj horizontálne pruhy v spodnej časti. Biele štulpne už tradične zdobia modré nápisy CFC predstavujúce skratku klubu.

chelsea_modry_znak

chelsea_modry_zadok

chelsea_modry_adidas

Zástupca spoločnosti Adidas povedal, že pri návrhu nových dresov si plne uvedomovali čo znamená modrá farba pre fanúšikov Chelsea a zároveň sú nadšení z ich prvých reakcií na nové dresy. Pri ich výrobe boli opäť použité technológie TechFit a ClimaCool, ktoré napomáhajú hráčom zlepšiť ich výkon a umožňujú lepší odvod vlhkosti a potu z ich pokožky, aby stále cítili príjemný pocit sucha a chladu.

chelsea_zlty_brankar

chelsea_zlte_trenirky

chelsea_zlte_stulpne

Spolu s modrými hráčskymi dresmi boli predstavené aj brankárske. Jednotka londýnskeho klubu Petr Čech by mal v nasledujúcej sezóne chytať vo väčšine stretnutí v žltom drese s čiernymi rukávmi. Do žlto-čiernej kombinácie je ladený aj klubový znak a rovnako aj logo hlavného partnera klubu, ktorým zostáva kórejská spoločnosť Samsung. Brankársky dres je doplnený žltými trenírkami a štulpňami s čiernymi prúžkami.

chelsea_zlty_cech

Chelsea je štvornásobným anglickým majstrom, keď svoj zatiaľ posledný titul získala v roku 2010. V aktuálnej tabuľke Premier League jej patrí 3. miesto s výraznou 20-bodovou stratou za vedúcim Manchestrom United. Londýnsky klub sa počas tejto sezóny predstavil aj v Lige majstrov, kde obsadil v skupine 3. miesto zaručujúce účasť v Európskej lige UEFA. V nej čaká na zverencov Rafaela Beníteza semifinálový dvojzápas proti švajčiarskemu FC Bazilej.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok