Dresy CFR Kluž 2012/2013

2012/2013 Joma Liga majstrov
Autor: Myso

Jediným rumunským zástupcom bol v skupinovej fáze tohto ročníka Ligy majstrov úradujúci majster krajiny CFR Kluž. Dresom trojnásobného šampióna Rumunska je venovaný práve tento článok.

kluz_uvod

Klub z Transylvánie oblieka spoločnosť Joma, ktorá futbalistom Klužu pripravila až tri varianty dresov. Tie hlavné sú v bordovo-bielej kombinácií a v katalógu španielskeho dodávateľa ich možno nájsť pod dizajnovým označením Champion II.

kluz_bordovy_predok

kluz_bordovy_zadok

Partnerom rumunského klubu je domáci dodávateľ elektrickej energie EnergoBit, ktorého logo sa však na dresoch Klužu objavuje len v rumunskej súťaži. V Lige majstrov mali na prsiach futbalisti CFR logo domácej televíznej spoločnosti Transilvania Live.

kluz_bordovy_joma

kluz_bordovy_foto

kluz_bordovy_znak

Alternatívou k bordovým dresom sú biele s označením Fit One, ktoré mali zverenci trénera Eugena Tricu oblečené v stretnutí Európskej ligy proti Interu Miláno. Treťou voľbou rumunského klubu sú zeleno-biele dresy Champion II kombinované s čiernymi trenírkami a štulpňami.

kluz_biely_foto

kluz_zeleny_foto

Brankári rumunského celku si zachytali v čierno-belasej, prípadne žltej verzii dresov Joma Area III. Ako ste si možno všimli aj na klubovom znaku, Kluž je železničiarskym klubom, ktorého skratka CFR znamená Căile Ferate Române – Rumunské železnice.

kluz_cierny_brankar

kluz_zlty_brankar

Kluž bol ako rumunský majster nasadený do 3. predkola Ligy majstrov, kde vyradil český Liberec a v play-off si následne poradil aj so švajčiarskym FC Bazilej. V skupine po víťazstvách nad Bragou i Manchestrom United obsadili Rumuni tretie miesto, v šestnásťfinále EL UEFA však už nestačili na spomínaný milánsky Inter.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok