Hlavné dresy FC Liverpool 2013/2014

2013/2014 Premier League Warrior
Autor: Myso

Po londýnskej Chelsea predstavil svoje hlavné dresy pre budúcu sezónu aj ďalší anglický klub – FC Liverpool. „The Reds“ sa aj v nasledujúcom ročníku predstavia v oblečení od americkej spoločnosti Warrior.

liverpool_uvod

Americkí dizajnéri sa pri návrhu nových dresov inšpirovali sezónou 1983/84, v ktorej Liverpool triumfoval v Pohári európskych majstrov (predchodca dnešnej Ligy majstrov), keď v Ríme zdolal na Olympijskom štadióne AS Rím.

liverpool_cerveny_predok

liverpool_cerveny_zadok

Na nových dresoch sú viditeľné dvojice bielych prúžkov v okolí výstrihu i na koncoch obidvoch rukávov. Sublimačná potlač v tmavšom odtieni červenej vytvára na prednej strane tričiek z nápisov Liverpool FC a klubového znaku zaujímavý vzor.

liverpool_cerveny_znak

Dresy FC Liverpool zo sezóny 1983/84.
Dresy FC Liverpool zo sezóny 1983/84.

liverpool_cerveny_warrior

Napriek bielym prúžkom sú emblémy výrobcu dresov, klubový znak i logo banky Standard Chartered opäť v žltej, podobne ako v minulom ročníku. Na zadnej strane dresov sa pod výstrihom nachádza spomienka na 96 fanúšikov klubu, ktorí zahynuli počas semifinále FA Cupu v roku 1989.

liverpool_cerveny_hrud

liverpool_cerveny_rukav

Červené dresy budú mať futbalisti Liverpoolu doplnené tradične červenými trenírkami i štulpňami. Na obidvoch spomenutých častiach výstroja sú viditeľné dvojice bielych prúžkov, štulpne majú na prednej strane vyšitý žltý nápis L.F.C.

liverpool_cerveny_w

liverpool_cerveny_96

Ako už býva vo veľkokluboch zvykom, spolu s hráčskymi dresmi sú predstavené aj brankárske. Španielsky gólman Pepe Reina si v budúcej sezóne zachytá v bielom drese so šedými vertikálnymi prúžkami, ktorý bude mať doplnený čiernymi trenírkami a čiernymi štulpňami.

liverpool_brankar_predok

liverpool_cerveny_hraci

FC Liverpool je 18-násobným šampiónom anglickej Premier League, v ktorej mu v aktuálnej sezóne patrí dve kolá pred koncom súťaže 7. miesto. „The Reds“ získali aj sedemkrát FA Cup, päťkrát triumfovali v Lige majstrov a trikrát sa tešili z víťazstva v Pohári UEFA.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok