Dresy Olympique Lyon 2013/2014

2013/2014 Adidas Ligue 1
Autor: Myso

Francúzsky Olympique Lyon oficiálne predstavil 5. mája svoje nové dresy pre blížiacu sa sezónu 2013/2014. Sedemnásobného majstra krajiny bude aj v ďalšom ročníku obliekať nemecká spoločnosť Adidas, ktorá futbalistom zo Stade de Gerland pripravila trojicu nových dresov.

lyon_uvod
Podľa dizajnérov nemeckého dodávateľa majú nové hlavné dresy vystihovať tri slová – tradícia, modernosť a elegancia. Bielym dresom dominuje dvojica pruhov v tvare písmena V, ktoré sa v modrej a červenej farbe objavovali na dresoch Lyonu už v 50. rokoch minulého storočia.

lyon_biely_predok

lyon_biele_trenirky

lyon_biele_stulpne

Zaujímavosťou je umiestnenie emblému nemeckého výrobcu, ktorý sa nachádza netradične na ľavej strane, zatiaľ čo klubový znak je umiestnený uprostred. Partnerom francúzskeho klubu zostáva aj do budúcej sezóny kórejská automobilka Hyundai.

lyon_biely_vystrih

lyon_biely_znak

lyon_biely_lev

K bielym dresom budú nosiť futbalisti Lyonu tradične biele trenírky a biele štulpne. Nové dresy by mali mať premiéru v zajtrajšom šlágri francúzskej ligy, v ktorom Olympique privíta na domácom štadióne vedúci tím súťaže Paríž Saint-Germain.

lyon_biely_hrac

lyon_biely_zadok

Náhradné dresy sú červené a majú symbolizovať autentický životný štýl v kombinácií s tradičnými klubovými farbami. Lyon bude hrať v dresoch s tradičným odtieňom červenej po dlhšom čase, keďže v minulých sezónach sa hráči francúzskeho klubu predstavovali v ružovom, či bordovom.

lyon_cerveny_predok

lyon_cervene_trenirky

lyon_cervene_stulpne

Červené dresy majú biely okrúhly výstrih, pod ktorým sa na hrudi nachádza výrazný tmavomodrý pruh. Na ňom je uprostred umiestnené logo spoločnosti Adidas a vľavo klubový znak. Spodnú časť tričiek vypĺňajú štyri tmavomodré prúžky, z ktorých je každý doplnený dvojicou tenších bielych.

lyon_cerveny_znak

lyon_cerveny_pruhy

lyon_cerveny_hrud

Dresy v červenej farbe sú doplnené červenými trenírkami a červenými štulpňami. Zaujímavosťou trenírok je klubový znak, ktorý je v modro-bielom prevedení, podobne ako aj na tričkách. Biely nápis OL sa na štulpniach nachádza nad tmavomodrými pruhmi, ktoré sú doplnené dvojicou bielych.

lyon_cerveny_hrac

lyon_cerveny_zadok

Ak sledujete dresy Lyončanov pozornejšie, možno si spomeniete na vlaňajšiu novinku, ktorou boli tzv. 3D dresy. Nemecký výrobca nezostal svojej povesti nič dlžný ani pre nadchádzajúcu sezónu a po trojrozmernom efekte sme sa tentoraz dočkali svetielkujúcich dresov.

lyon_modry_predok lyon_modre_trenirky lyon_modre_stulpne

Trojica prúžkov i klubový znak sú totiž na tretích modrých dresoch vytvorené zo špeciálnej textílie, ktorá v tme svetielkuje. Tento inovatívny efekt sa objavuje na dresoch Lyonu vôbec po prvýkrát v histórií a má symbolizovať prezývku mesta, ktoré sa často označuje ako „mesto svetla“.

lyon_modry_znak

lyon_modry_tma

lyon_modry_plece

Hruď tmavomodrých dresov dopĺňa červený pruh, ktorý je uprostred prerušený v tvare písmena “V”. Na dresoch zatiaľ nie je vyobrazené žiadne logo partnera. Modré tričká budú mať futbalisti z Lyonu doplnené tmavomodrými trenírkami a tmavomodrými štulpňami.

lyon_modry_v_tme

lyon_modry_zadok

Lyonu patrí tri kolá pred koncom najvyššej francúzskej súťaže tretie miesto, ktoré by klubu garantovalo účasť v treťom predkole Ligy majstrov. Okrem spomínaných siedmich titulov dokázal Olympique päťkrát zvíťaziť v domácom pohári a v roku 1997 zaknihoval aj víťazstvo v Intertoto Cupe.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok