Hlavné dresy Bayernu Mníchov 2013/2014

2013/2014 Adidas Bundesliga
Autor: Myso

Aktualizované 31.5.2013 – opravená informácia o hviezdičkách

Vo štvrtok predstavil svoje nové dresy aj Bayern Mníchov. Čerstvý šampión nemeckej Bundesligy v nich už stihol odohrať včerajší zápas proti FC Augsburg (3:0) a zverenci Juppa Heynckesa ich budú mať oblečené aj vo finálovom stretnutí Ligy majstrov proti Dortmundu.

bayern_cerveny_uvod

Nové dresy však budú jednoznačne spájané s novou érou Bayernu, ktorú začne od sezóny 2013/2014 španielsky tréner Pep Guardiola a všetci v Mníchove veria, že nadviaže na úspešné 70. roky, počas ktorých klub získal štyri majstrovské tituly a dvakrát triumfoval v Pohári európskych majstrov.

bayern_cerveny_predok bayern_cervene_trenirky bayern_cervene_stulpne

Sedemdesiate roky neboli spomenuté v predchádzajúcich riadkoch náhodou, keďže nemeckí dizajnéri čerpali inšpiráciu pre nové dresy práve z tohto obdobia, čo sa asi najviac odrazilo na bielom véčkovom výstrihu. Z dresov Bayernu zmizne pre najbližšiu sezónu zlatá farba, ktorá je nahradená bielou.

bayern_cerveny_zadok

bayern_cerveny_napis

Príjemným spestrením nových dresov sú štylizované kosoštvorce známe z klubového znaku, ktoré v tmavšom odtieni červenej pokrývajú celú prednú časť tričiek. Na zadnej strane sa pod výstrihom nachádza biele motto klubu „Mia san mia“ – „Sme kto sme,“ pod ktorým je umiestnený nápis Bayern München.

bayern_cerveny_znak

bayern_cerveny_miasanmia

bayern_cerveny_hrud

Partnerom 23-násobného nemeckého majstra zostáva aj do budúcnosti Deutsche Telekom. Nič sa zatiaľ nemení ani na štyroch zlatých hviezdičkách umiestnených nad klubovým znakom, z ktorých každá symbolizuje zisk piatich titulov v nemeckej Bundeslige (a nie triumfy v európskych pohárových súťažiach, ako bolo v článku pôvodne uvedené – za opravu ďakujem Martinovi z fcbayern.sk).

bayern_cerveny_hrac

bayern_brankar_foto

Brankár nemeckého celku Manuel Neuer bude chytávať v modrom drese doplnenom čiernymi detailmi. Tradičná klubová červená je na ňom zastúpená vo forme tenkých prúžkov na bokoch, v okolí výstrihu a aj na klubovom motte, ktoré je umiestnené na zadnej strane výstrihu.

bayern_brankar_predok

bayern_brankar_zadok

Ako už bolo spomenuté vyššie, Bayern si túto sezónu vybojoval už 23. nemecký titul, o ktorom rozhodol s poriadnym predstihom, keď jedno kolo pred koncom súťaže má na druhú Borussiu Dortmund priam neuveriteľný 22-bodový náskok.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok