Dresy S.C. Braga 2012/2013

2012/2013 Macron Portugalská liga
Autor: Myso

Futbalovú Ligu majstrov čaká už budúci víkend finále medzi Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund. Vo finále je aj séria článkov o dresoch účastníkov tejto prestížnej európskej súťaže. Na záver si pripomenieme dresy portugalského klubu Sporting Braga.

braga_uvod

Portugalský klub si zabezpečil účasť v play-off Ligy majstrov vďaka tretiemu miestu zo sezóny 2011/2012. Po dvoch remízach proti Udinese mal portugalský klub viac šťastia v penaltovom rozstreli a prebojoval sa do skupinovej fázy prestížnej európskej súťaže. V nej nastupoval podobne ako aj v domácej lige najčastejšie v červených dresoch s bielymi rukávmi, ktoré sú z dielne talianskeho dodávateľa Macron.

braga_cerveny_predok

braga_cerveny_figurina

Braga bola vyžrebovaná do H skupiny, kde boli jej súpermi Manchester United, Galatasaray Istanbul a CFR Kluž. Všetky tieto kluby hrávajú v dresoch červenej farby a zverenci Josého Peseira sa proti nim predstavili v niektorých stretnutiach v zelených dresoch. Tie majú na ľavej strane umiestnený biely vertikálny pruh, v ktorého vrchnej časti nájdeme klubový znak. Zelené dresy sú doplnené čiernymi trenírkami a štulpňami.

braga_zeleny_predok

braga_zeleny_figurina

Proti rumunskému súperovi využila Braga aj svoje tretie dresy, ktoré sú biele, kombinované s červenou. Vo vrchnej časti je viditeľný červený panel, na ktorom je umiestnené biele logo výrobcu dresov. Partnerom portugalského klubu je francúzska poisťovacia spoločnosť AXA. Biele dresy sú doplnené červenými trenírkami a bielymi štulpňami, v Rumunsku hrali hráči portugalského klubu celí v bielom.

braga_biely_predok

braga_biely_figurina

Najväčším úspechom S.C. Braga je druhé miesto v portugalskej lige zo sezóny 2009/2010. Klub zo 175-tisícového mesta nachádzajúceho sa na severe krajiny sa zaradil v posledných rokoch medzi portugalskú špičku. V aktuálnej sezóne dokázal získať domáci pohár a budúci ročník sa tak predstaví v Európskej lige UEFA.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok