Dresy FC Barcelona 2013/2014

2013/2014 Nike Primera Division
Autor: Myso

V priebehu tohto týždňa boli oficiálne predstavené nové dresy FC Barcelona. Oblečenie katalánskeho veľkoklubu bude v sezóne 2013/14 reprezentovať hlavne slovo tradície – na hlavné dresy sa totiž vracajú tradičné modro-červené pruhy, zatiaľ čo náhradné sú vernou kópiou katalánskej vlajky.

barcelona_uvod

Po modro-červenom farebnom prechode, viditeľnom na dresoch z aktuálnej sezóny, sa dizajnéri americkej spoločnosti Nike vrátili ku klasickému vzhľadu barcelonských dresov, ktorý umocňuje aj tradičný žltý véčkový výstrih. Na jeho zadnej strane je viditeľná katalánska vlajka Senyera, ktorá je vyobrazená z vonkajšej i vnútornej strany.

barcelona_modrocerveny_predok

barcelona_modre_trenirky

barcelona_cervene_stulpne

Pod žltým výstrihom nájdeme už tradične na ľavej strane umiestnené logo dodávateľa dresov. Menším prekvapením je biela farba emblému nového sponzora klubu, ktorým sa od ročníka 2013/14 stáva katarská letecká spoločnosť Qatar Airways. Vzadu pod číslami je naďalej umiestnené logo Unicef, ktoré je opäť žlté.

barcelona_modrocerveny_znak

barcelona_modrocerveny_zadok

barcelona_modrocerveny_rukav

Veľkou novinkou sú náhradné dresy, ktoré sú vôbec po prvýkrát v histórií klubu v žlto-červenom prevedení a ako už bolo spomenuté v úvode, vzhľadom pripomínajú jeden z hlavných symbolov Katalánska – vlajku Senyera. Na rozdiel od hlavných dresov, náhradné majú okrúhly výstrih, ktorý je navyše doplnený tenkým červeným prúžkom.

barcelona_zltocerveny_vystrih

barcelona_zltocerveny_predok

barcelona_zltocerveny_plece

Na vnútornej strane výstrihu sa nachádza klubové motto: „mes que un club“ – „viac ako klub“. Emblémy sponzorov sú tentoraz v jednotnom farebnom prevedení – a to tmavomodré. K žlto-červeným tričkám budú nosiť futbalisti úradujúceho španielskeho majstra červené trenírky a žlté štulpne doplnené tmavomodrými detailmi.

barcelona_zltocerveny_znak

barcelona_zltocerveny_detail

barcelona_zltocerveny_rukav

Americká spoločnosť Nike už stihla predstaviť aj dvojicu brankárskych dresov. Hlavné sú v čiernej farbe kombinované so šedou, ktorá je umiestnená na spodnej časti rukávov. Na náhradných sa nachádzajú dva odtiene modrej, pričom tmavšia z nich je viditeľná na pleciach. Emblém partnera Qatar Airways je na obidvoch dresoch v bielej farbe.

barcelona_brankar_cierny

barcelona_brankar_modry

FC Barcelona získala v končiacej sa sezóne 2012/13 už svoj 22. ligový titul. Blaugranas majú na svojom konte aj 26 ziskov domáceho pohára Copa del Rey a desaťkrát získali aj Španielsky superpohár. Kvarteto triumfov v Lige majstrov budú mať šancu zvýšiť už budúcu sezónu, v ktorej si ako španielsky majster samozrejme zahrajú skupinovú fázu.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok