Dresy Anglicka 2013/2014

2013/2014 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

Po predaji spoločnosti Umbro skončilo pre viacero tímov dlhodobé partnerstvo s týmto britským dodávateľom, no azda najvýraznejšie to budú vnímať fanúšikovia anglickej reprezentácie. Tú začína od tohto roka oficiálne obliekať americká spoločnosť Nike, ktorá v posledných dňoch predstavila nové dresy Albionu. Tie sú navyše venované 150. výročiu založenia Futbalovej asociácie.

anglicko_biely_uvod

anglicko_cerveny_uvod

Nové dresy sú návratom do ďalekej minulosti a svojim jednoduchým dizajnom s využitím tradičných farieb majú pripomínať začiatky futbalu a samotnej anglickej reprezentácie. Tmavomodrá farba má údajne úplne rovnaký odtieň, aký bol viditeľný na vôbec prvých dresoch Anglicka v histórií. Albion sa opäť predstaví v tradičnej kombinácií s tmavomodrými trenírkami a bielymi štulpňami, na ktorých nechýba tenký tmavomodrý prúžok.

anglicko_biely_predok

anglicko_biely_dres

Úpravami prešiel aj znak Futbalovej asociácie, na ktorom je naďalej viditeľná trojica levov i červené ruže, no modrý ohraničujúci pruh je doplnený tenším zlatým. Hviezdička za zisk titulu majstra sveta z roku 1966 je už taktiež zlatá, podobne ako aj stuha s nápisom „150 years“ doplnená rokmi 1863 a 2013 po bokoch. Na spodnej strane dresov sa pri bokoch nachádzajú malé anglické vlajky.

anglicko_biely_vystrih

anglicko_biely_znak

anglicko_biely_bok

anglicko_biely_vlajka

Len pred niekoľkými hodinami boli oficiálne uvedené aj náhradné dresy, ktoré sú už opäť tradične červené. Americkí dizajnéri ich opisujú ako modernú klasiku, ktorá má reprezentovať hrdosť a vášeň verných anglických fanúšikov. Jedinečným na dresoch je golierik, pod ktorým sa nachádza dvojica gombíkov – vrchný je biely, spodný červený a obidva sú prišité červenou nitkou. Tá má v kombinácií s bielym gombíkom symbolizovať kríž sv. Juraja známy práve z anglickej vlajky.

anglicko_cerveny_predok

anglicko_cerveny_dres

Oproti hlavným bielym dresom opäť prešiel úpravou aj znak Futbalovej asociácie. Ten je ladený do bielo-zlatej kombinácie a nenájdeme tak na ňom tradičnú tmavomodrú a dokonca ani červenú farbu. Na spodnej strane dresov sú po bokoch opäť viditeľné anglické vlajky. Červené tričká budú mať futbalisti Albionu doplnené bielymi trenírkami a červenými štulpňami.

anglicko_cerveny_vystrih

anglicko_cerveny_znak

anglicko_cerveny_bok

anglicko_cerveny_vlajka

Spolu s hráčskymi dresmi boli predstavené aj tie pre brankárov. Pri nich sa americkí dizajnéri neprezentujú žiadnymi novinkami a využili dresy s výraznými kruhovými vzormi známe z končiacej sa sezóny. Voľbou číslo 1 by mal byť žltý, na ktorom je znak v klasickom farebnom prevedení, naopak pokiaľ budú hráči Albionu oblečení v červenom, brankár Anglicka by mal mať na sebe zelený dres, na ktorom je znak Futbalovej asociácie v zlato-bielej kombinácií.

anglicko_zlty_brankar

anglicko_zeleny_brankar

Anglickí futbalisti budú mať nové dresy oblečené už počas budúceho týždňa. Biele by mali zažiť premiéru v stredu 29. mája proti Severnému Írsku, červené si zverenci Roya Hodgsona oblečú 2. júna v prestížnom súboji v Brazílii. V nových dresoch sa reprezentanti Albionu predstavia aj vo zvyšnej časti kvalifikácie o postup na MS 2014, v ktorej im po 6 zápasoch patrí v kvalifikačnej skupine H druhá barážová priečka.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok