Hlavné dresy Realu Madrid 2013/2014

2013/2014 Adidas Primera Division
Autor: Myso

V úvode júna predstavuje každoročne svoje nové dresy Real Madrid. V kráľovskom klube z hlavného mesta Španielska tento krát výnimočne ani nečakali na začiatok šiesteho kalendárneho mesiaca a nové dresy, ktoré prinášajú niekoľko zaujímavých zmien, predstavili už v závere mája.

real_biely_uvod

V súvislosti s novým oblečením „pusiniek“ sa najviac hovorí o novom reklamnom partnerovi klubu, ktorým sa po stávkovej kancelárií Bwin stala letecká spoločnosť Fly Emirates. Jej logo bude hruď hráčov španielskeho klubu zdobiť až do roku 2018 a podľa neoficiálnych informácií by mal Real za túto reklamu v každej z nasledujúcich sezón zinkasovať 30 miliónov eur.

real_biely_predok

real_biele_trenirky

real_biele_stulpne

Novinkou sú však aj farby použité na tradičných bielych dresoch španielskeho veľkoklubu. Po tmavomodrej v minulej a zlatej v predminulej sezóne dostáva tentoraz priestor netradičná kombinácia šedej a oranžovej, ktorá má podľa slov prezidenta Florentina Pereza symbolizovať oddanosť, talent, úsilie a solidaritu.

real_biely_znak_2

real_biely_zadok

real_biely_adidas_2

Prednú stranu dresov vypĺňajú nenápadné biele horizontálne prúžky zoskupené do dvojíc. Pruhy na rukávoch sú podobne ako emblém spoločnosti Adidas šedé. Tenké oranžové prúžky sú viditeľné na okrúhlom výstrihu, zakončeniach rukávov i po bokoch. Na zadnej strane sa pod výstrihom nachádza šedý nápis Real Madrid, spodnú stranu čísiel vypĺňa klubový znak v oranžovom prevedení.

real_biely_znak

real_biely_pruhy

real_biely_napis

real_biely_adidas

Iker Casillas si v budúcom ročníku zachytá vo fialovom drese. Jeho zaujímavosťou je predná strana, na ktorej je viditeľný farebný prechod z fialovej do modrej. Logo partnera klubu Fly Emirates i tradičná trojica pruhov na rukávoch sú biele, podobne ako nápis Real Madrid umiestnený na zadnej strane dresu pod výstrihom.

real_brankar_fialovy

real_brankar_zadok

Real Madrid obsadil v končiacej sa sezóne Primera Division druhé miesto za svojim odvekým rivalom FC Barcelona. 32-násobný španielsky majster sa vďaka tejto pozícií kvalifikoval do skupinovej fázy Ligy majstrov, ktorú dokázal vyhrať vo svojej klubovej histórií už 9-krát, naposledy v roku 2002.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok