Dresy Grécka 2013/2014

2013/2014 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

Zajtra pokračuje kvalifikácia na MS 2014 do Brazílie ďalšími zápasmi a tak môžeme trošku preladiť na reprezentačnú nôtu :-). V utorok predstavila svoje nové dresy reprezentácia Grécka, ktorú po dlhoročnom partnerstve s nemeckým dodávateľom Adidas začína od tohto leta obliekať americká spoločnosť Nike.

grecko_uvod

Grécko sa bude naďalej predstavovať v tradičnej kombinácií modrej a bielej. Spoločnosť Nike pripravila zverencom trénera Fernanda Santosa upravenú verziu katalógových dresov Nike Laser, ktoré vychádzajú z dizajnu niekdajšieho oblečenia brazílskej reprezentácie.

grecko_biely_dres

Hlavné biele dresy majú biely véčkový výstrih, pod ktorým sa nachádza modré logo spoločnosti Nike a znak Gréckej futbalovej asociácie, ktorý tvorí obdĺžnik s časťou gréckej vlajky a bielym nápisom Hellas na modrom pozadí. Grécky znak je viditeľný aj na bielych trenírkach.

grecko_biely_hrac

Náhradné modré dresy majú rovnaký dizajn ako biele, no sú v opačnom farebnom prevedení. Na koncoch rukávov je viditeľný výrazný biely pruh, ktorý dopĺňa biele pruhy umiestnené na bokoch modrých trenírok i vo vrchnej časti modrých štulpní.

grecko_modry_dres

Nové grécke dresy budú mať premiéru už počas zajtrajšieho stretnutia kvalifikačnej G skupiny v Litve. Grécku patrí po piatich zápasoch zatiaľ druhá priečka zaručujúca účasť v baráži, keď má dvojbodový náskok práve pred našim národným tímom.

grecko_modry_hrac

Najväčším úspechom gréckej reprezentácie je zisk titulu majstra Európy na šampionáte v roku 2004. Grécko si odvtedy zahralo aj na záverečnom turnaji ME 2008, kde nepostúpilo zo skupiny, podobne ako aj na MS 2010. Na vlaňajšom EURE v Poľsku a na Ukrajine vypadli Gréci vo štvrťfinále.

2 komentáre k príspevku “Dresy Grécka 2013/2014

  1. nike ma tymito dresmy uplne sklamalo, su strohe bez napadu, take obycajne…adidas ich malo urcite krajsie

    1. Jednoduché sú pravdepodobne kvôli tomu, že sú len na pár mesiacov. Ak Grécko postúpi na MS, tak dostanú nové už na jar 2014, ak nie, tak o rok v lete pre ďalšiu kvalifikáciu – každopádne to budú určite iné dresy z novej kolekcie NIKE s kopou vylepšení, nejakými dizajnovými novinkami a pod.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok