Dresy Borussie Dortmund 2013/2014

2013/2014 Bundesliga Puma
Autor: Myso

Nemecká Borussia Dortmund včera oficiálne uviedla novú kolekciu dresov pre blížiacu sa sezónu 2013/2014. Hlavné žlto-čierne dresy boli prestavené skutočne štýlovo. V parku neďaleko štadióna Signal Iduna Park bolo vysadených 80 000 kvetov, ktoré ponúkali pri leteckom pohľade práve vzhľad nového oblečenia dortmundského klubu.

dortmund_zlty_uvod

dortmund_zlty_kvety

Hlavné dresy finalistu posledného ročníka Ligy majstrov sú upravenou verziou katalógového produktu Puma King. Tradičné žlté tričká sú doplnené čiernym výstrihom. Boky a konce rukávov vypĺňajú čierne pruhy. Prednú stranu dresov pokrýva zaujímavá textúra, ktorá trochu pripomína vzor, ktorý bude použitý na náhradných dresoch Manchestru United. Tie sú však trochu paradoxne z dielne konkurenčnej spoločnosti Nike.

dortmund_zlty_predok

dortmund_zlty_hrac

dortmund_zlty_zadok

Na zadnej strane dresov sa pod výstrihom nachádza na čiernom pozadí žltý nápis BVB predstavujúci skratku nemeckého klubu. K hlavným dresom budú mať zverenci Jürgena Kloppa k dispozícií čierne alebo žlté trenírky a tradičné pruhované štulpne. Na nich sa tento krát nachádza trojica pruhov, medzi stredným a spodným je z prednej strany viditeľný nápis BVB a zozadu logo spoločnosti Puma.

dortmund_cierne_trenirky

dortmund_zlte_trenirky

dortmund_zlte_stulpne_2

dortmund_zlte_stulpne

Náhradné dresy Borussie sú tradične v čiernej farbe. Pre novú sezónu budú kombinované so svetlou žltou. Tá je viditeľná najmä na výrazných pruhoch, ktoré sú umiestnené smerom od čierneho výstrihu až po konce rukávov.

dortmund_cierny_predok

dortmund_cierny_zadok

K čiernym dresom budú mať futbalisti Dortmundu k dispozícií čierne trenírky, ktoré sa líšia od domácej sady svetložltými pruhmi po bokoch. Čierne štulpne majú na prednej strane žltý nápis BVB, zadnú časť vypĺňa dvojica vertikálnych prúžkov medzi ktorými je umiestnený emblém spoločnosti Puma.

dortmund_cierne_stulpne

dortmund_cierne_trenirky

dortmund_cierne_stulpne_2

Tretie dresy aktuálneho nemeckého vicemajstra sú biele doplnené tmavošedými a žltými detailmi. Ich vzhľad je podobný s náhradnými dresmi, no šedé pruhy na rukávoch sú doplnené ďalšou šedou plochou nachádzajúcou sa vpravo od bieleho výstrihu. Na ploche i v spodnej časti rukávov sú umiestnené žlté emblémy spoločnosti Puma.

dortmund_biely_predok

dortmund_biele_trenirky

dortmund_biele_stulpne

Partnerom Borussie zostáva aj do budúcej sezóny chemická spoločnosť Evonik. K bielym tričkám budú mať futbalisti nemeckého klubu k dispozícií biele trenírky so šedými pruhmi po bokoch a biele štulpne, ktoré sú svojim vzhľadom i umiestnením nápisov a emblémov totožné s čiernymi.

dortmund_biely_zadokdortmund_biely_brankar

dortmund_biele_stulpne_2

Napriek tomu, že brankár Roman Weidenfeller je na oficiálnych fotkách odfotený v hráčskom bielom drese, brankárov dortmundského klubu by sme mali v budúcej sezóne vídavať v čiernych a zelených dresoch. Dresom dominuje výrazná šedá plocha umiestnená pod výstrihom, ktorá je žltým a čiernym pruhom rozdelená na dve polovice. V pravej z nich sa nachádza biele logo spoločnosti Puma, ľavú vypĺňa klubový znak.

dortmund_brankar_cierny

dortmund_brankar_zeleny

Borussia Dortmund je osemnásobným nemeckým šampiónom, keď svoj posledný titul získala v roku 2012. V poslednej sezóne zosadil žlto-čiernych z trónu mníchovský Bayern. Vicemajstrovská priečka zabezpečila dortmundskému klubu účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov, ktorú nemecký klub dokázal v sezóne 1996/97 vyhrať.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok