Náhradné dresy Celticu Glasgow 2013/2014

2013/2014 Nike Škótska Premier League
Autor: Myso

Svoje nové náhradné dresy pre blížiacu sa sezónu 2013/14 už predstavil aj Celtic Glasgow. Úradujúceho škótskeho majstra uvidíme v budúcom ročníku v okrem tradičných bielo-zelených dresoch aj v žlto-zelenej kombinácií.

celtic_zlty_uvod

Výrobcom dresov je americká spoločnosť Nike. Žltá a zelená patria medzi tradičné náhradné kombinácie škótskeho veľkoklubu a po prvýkrát sa na jeho dresoch objavili už v roku 1972. Žlté dresy majú zelený véčkový výstrih, pod ktorým sa nachádza zelené logo spoločnosti Nike a klubový znak Celticu doplnený čiernou hviezdičkou. Hruď vypĺňa sedem horizontálnych prúžkov, na ktorých je umiestnené logo partnera klubu Magners.

celtic_zlty_predok

celtic_zelene_trenirky

celtic_zlte_stulpne

Na vnútornej stane výstrihu sa nachádza citát Roberta Kellyho, ktorý bol významnou osobnosťou v klubovej histórií: „This Celtic Football Club is much more than a football club. To a lot of people it’s a way of life.” – „Futbalový klub Celtic je oveľa viac ako len futbalový klub. Pre množstvo ľudí je to spôsob ich života.“ K žltým tričkám budú nosiť futbalisti Celticu zelené trenírky a žlté štulpne, ktorým dominuje sedem zelených prúžkov.

celtic_zlty_nike

celtic_zlty_znak

celtic_zlty_rukav

Celtic sa ako úradujúci škótsky majster kvalifikoval do 2. predkola Ligy majstrov. V ňom si poradil so severoírskym Cliftonville po dvoch víťazstvách 3:0 a 2:0. V treťom predkole narazili zverenci Neila Lennona na švédsky Elfsborg. V prvom stretnutí zvíťazili 1:0, odveta je na programe 7. augusta.

2 komentáre k príspevku “Náhradné dresy Celticu Glasgow 2013/2014

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok