Dresy Tottenhamu Hotspur 2013/2014

2013/2014 Premier League Under Armour
Autor: Myso

Anglický Tottenham začal s predstavovaním svojho oblečenia pre novú sezónu 2013/14 už v lete. V priebehu septembra boli uvedené aj tretie dresy a tak je ten správny čas predstaviť si aktuálne oblečenie londýnskych Kohútov.

Spurs oblieka už v poradí druhú sezónu americká spoločnosť Under Armour, ktorá pripravila dvojnásobnému anglickému majstrovi tradičné biele dresy skombinované s tmavomodrou. Tričká zaujmú najmä špecifickým výstrihom, ktorý je v hornej časti okrúhly, ale na prednej strane prechádza do výrezu v tvare písmena Y.

Vzor na výstrihu je tvorený dvomi tmavomodrými pruhmi, medzi ktorými sa nachádza ďalší biely a v tejto farebnej kombinácii je vyhotovené aj zakončenie rukávov. Nad pruhmi nájdeme malé nápisy Under Armour. Biele tričká sú tradične skombinované s tmavomodrými trenírkami a tmavomodrými štulpňami.

Náhradné oblečenie je v belasej farbe, opäť skombinované s tradičnou tmavomodrou. Povrch tričiek pokrýva originálna textúra tvorená rôznymi geometrickými vzormi. Výstrih je tentokrát jednofarebný, pričom v prednej časti je prerušený belasým prvkom v tvare písmena V.

Belasé tričká budú mať futbalisti Tottenhamu doplnené na súperových ihriskách belasými trenírkami a belasými štulpňami. Partnerom klubu je počítačová spoločnosť Hewlett-Packard, ktorej logo je prítomné aj na zelenom oblečení brankárov. Doma by mali gólmani chytať najčastejšie v oranžovej.

Farebná kombinácia z náhradných dresov je použitá aj na treťom oblečení Spurs. Tentokrát ale dominuje tmavomodrá farba, ktorá je doplnená belasými detailmi. Véčkový výstrih je oživený tenkým belasým prúžkom a podobný vzor je opäť využitý aj na zakončeniach rukávov.

Logo spoločnosti HP ako aj klubový znak sú biele. Zaujímavosťou sú tmavomodré trenírky a štulpne, ktoré sú doplnené belasými prvkami a sú tak rozdielne oproti trenírkam a štulpniam predstaveným k hlavným dresom, kde je doplnkovou farbou biela.

Tottenham obsadil v predchádzajúcej sezóne Premier League 5. priečku, ktorá mu zabezpečila účasť v play-off Európskej ligy UEFA. V tejto súťaži účinkovali Spurs aj minulý ročník a vypadli až vo štvrťfinále, kde ich po dvoch výsledkoch 2:2 zastavil v penaltovom rozstrele švajčiarsky FC Bazilej.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok