Hlavné dresy Atlética Madrid 2014/2015

2014/2015 Nike Primera Division
Autor: Myso

Futbalisti Atlética Madrid majú za sebou jednu z najúspešnejších sezón v klubovej histórií. Čerstvý španielsky majster a finalista Ligy majstrov predstavil v posledných májových dňoch svoje nové oblečenie pre budúcu sezónu 2014/15.

Nové dresy madridského klubu sú odkazom na rok 1975, kedy sa Atlético stalo víťazom Interkontinentálneho pohára. O ten hrávali najlepšie mužstvá Európy a Južnej Ameriky v rokoch 1960 – 2004. Madridský klub pôvodne vo finále nemal nastúpiť, keďže vtedajší Európsky pohár majstrov vyhral Bayern Mníchov, no ten napokon účasť odmietol a o pohár tak bojoval zdolaný španielsky finalista. Súperom Los Colchoneros bolo argentínske Independiente, ktoré v prvom stretnutí zvíťazilo 1:0. V odvete na štadióne Vincenta Calderóna však triumfoval madridský klub 2:0 a stal sa po Reale druhým držiteľom trofeje zo Španielska.

Štyridsiate výročie významného klubového úspechu bude hráčom madridského klubu pripomínať španielska vlajka v tvare trojuholníka, na ktorej je v žltom pruhu umiestnený rok 1975 a nápis Campeón del Mundo. Pruhované dresy od americkej spoločnosti Nike majú výrazný modrý golier doplnený hrubými modrými pruhmi na koncoch rukávov. Futbalisti čerstvého šampióna La Ligy budú robiť aj naďalej reklamu Azerbajdžanu – krajine ohňa. K pruhovaným tričkám budú mať zverenci argentínskeho trénera Diega Simeoneho oblečené tradičné modré trenírky s bielym pruhom a červené štulpne, ktoré majú na prednej strane umiestnené logo spoločnosti Nike a biely názov klubu.

Atlético pred pár dňami získalo svoj desiaty majstrovský titul, keď nazbieralo o 3 body viac ako dvojica gigantov FC Barcelona – Real Madrid. Úspešnú sezónu podčiarkla aj účasť v lisabonskom finále Ligy majstrov, v ktorom červeno-bieli nestačili na svojho mestského rivala, ktorému podľahli 1:4 po predĺžení.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok