Hlavné a náhradné dresy FC Barcelona 2014/2015

2014/2015 Nike Primera Division
Autor: Myso

Americká spoločnosť Nike ešte v priebehu mája predstavila nové hlavné dresy FC Barcelona pre blížiacu sa sezónu 2014/15. V polovici júla sa k nim pridalo aj nové náhradné oblečenie v oranžovej farbe a tak je ten správny čas predstaviť si, v čom budú hráči Blaugranas hrať v nasledujúcich mesiacoch.

Oproti vlaňajšiemu ročníku dresy zaujmú tmavším odtieňom modrej a červenej farby, takisto si môžeme všimnúť aj hrubšie pruhy. Okrúhly výstrih dopĺňa v prednej časti trojuholník so žlto-červenými prúžkami, ktorý symbolizuje katalánsku vlajku.

Vnútornú stranu výstrihu vypĺňa ďalší trojuholník, na ktorom je žltým písmom uvedené klubové motto „Mes que un club” – „Viac ako klub” a rok založenia 1899. Výstroj kompletizujú tmavomodré trenírky s tmavočervenými prúžkami po bokoch a tmavomodré štulpne.

Náhradné dresy sú tento rok v žiarivej oranžovej farbe, ktorá podľa amerického výrobcu symbolizuje mladý duch klubového tréningového centra La Masia. Tričká majú okrúhly oranžový výstrih, ktorý je na zadnej strane vyplnený klubovými farbami a neodmysliteľnou katalánskou vlajkou.

Na klubové farby sa nezabudlo ani na rukávoch, ktorých zakončenia sú z polovice tmavočervené a z polovice tmavomodré. Partnermi Barcelony zostávajú aj pre ďalšiu sezónu letecká spoločnosť Qatar Airways a charitatívna organizácia Unicef.

Barcelona má za sebou sezónu, v ktorej prehrala na troch frontoch bitky s madridskými klubmi. Blaugranas vypadli v Lige majstrov vo štvrťfinále s Atléticom, ktoré sa neskôr stalo aj domácim šampiónom. Jeho mestský kolega Real pre zmenu katalánskemu veľkoklubu pripravil prehru vo finále španielskeho pohára Copa Del Rey.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok