Dresy Manchestru United 2014/2015

2014/2015 Nike Premier League
Autor: Myso

V priebehu júla predstavil Manchester United kompletnú sadu oblečenia pre nadchádzajúcu sezónu 2014/15. O hlavných červených, náhradných bielych i tretích modrých dresoch sa môžete dočítať práve v tomto článku.

Najväčšou novinkou je zmena hlavného partnera, keď poisťovaciu spoločnosť AON vystriedala americká automobilka Chevrolet. Jej zlato-biele logo je umiestnené na hrudi všetkých dresov United, vrátane brankárskych a celkom ladí k červeno-žltému klubovému znaku.

Nové hlavné červené oblečenie má klasický vzhľad, elegantný biely výstrih doplnený čiernym gombíkom dopĺňa dvojica pruhov – tenší červený a hrubší čierny. Rovnaký vzor je použitý aj na zakončeniach rukávov. Oblečenie kompletizujú biele trenírky a čierne štulpne s červeným pruhom.

Náhradné dresy sú tentokrát biele, doplnené pomerne výrazným čiernym golierom. Na ňom je v malej miere zastúpená aj tradičná červená farba, v ktorej je vyhotovené aj logo Nike. Vnútornú stranu výstrihu vypĺňa nápis „Youth, Courage, Greatness – Mladosť, Odvaha, Veľkosť”, predstavujúci klubové hodnoty.

K bielym tričkám budú nosiť futbalisti siedmeho celku uplynulej sezóny Premier League čierne trenírky doplnené červeným znakom Nike a biele štulpne. Tie majú vo vrchnej časti výrazný čierny pruh, prednú potom vypĺňa červené logo dodávateľa dresov a nápis MUFC predstavujúci skratku klubu.

Tretie dresy sú v modrej farbe. Tá bola tradičnou súčasťou zápasov United na súperových ihriskách najmä v 80. rokoch, netreba ale zabudnúť ani na rok 1968, kedy v nej Červení diabli triumfovali ako prvý anglický klub v Pohári európskych majstrov.

Nové oblečenie má podľa tlačovej správy spoločnosti Nike moderný dizajn plný inovácií, ktorý kombinuje dva odtiene modrej farby. Tričká majú po bokoch i na rukávoch červené pruhy, ktoré sú umiestnené aj na trenírkach a takisto vo vertikálnom smere dokonca aj na štulpniach.

Brankári 20-násobného anglického šampióna sa budú predstavovať v tradičných zelených dresoch, alternatívou sú čierne. Oblečenie je charakteristické rôznymi odtieňmi farieb, ktoré sú od seba oddelené pruhom v tvare písmena V.

Manchester nemá za sebou úspešnú sezónu. V Premier League obsadil až siedmu priečku a po prvýkrát od roku 1990 sa nepredstaví v žiadnej európskej pohárovej súťaži. V minulom ročníku Ligy majstrov vypadli Červení diabli vo štvrťfinále, kde ich vyradil nemecký Bayern Mníchov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok