Tretie dresy Realu Madrid 2014/2015

2014/2015 Adidas Liga majstrov
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Adidas dnes oficiálne predstavila tretie dresy Realu Madrid pre aktuálnu sezónu 2014/15. Nové čierne oblečenie vzniklo vďaka spolupráci s oceňovaným japonským módnym návrhárom Yohjim Yamamotom.

Tretie dresy sú v čiernej farbe, ktorá je Yamamotovou obľúbenou. Z dizajnového hľadiska sú veľmi podobné hlavným bielym, či náhradným ružovým, ktoré boli predstavené ešte začiatkom júna. Tričká majú elegantný biely golierik doplnený v prednej časti čiernym panelom a nájdeme na nich aj jeden biely a jeden čierny gombík. Vnútornú stranu výstrihu vypĺňa podpis japonského návrhára.

Cieľom nových čiernych dresov bolo prezentovať dva hlavné prvky – veľkosť a odhodlanie. Tie japonský dizajnér stelesnil pomocou Dračieho kráľa a Dračieho vtáka, dvoch mýtických zvierat, ktoré pochádzajú z východnej kultúry a sú tmavošedou farbou znázornené na prednej strane tričiek.

Dračí kráľ (anglicky Dragon King) symbolizuje veľkosť, slávu a silu madridského klubu. Dračí vták (Dragon bird) je zase zvieraťom schopným prežiť v tých najnáročnejších podmienkach a predstavuje odolnosť, rozhodnosť a obratnosť Los Merengues na ceste za víťazstvami.

Motív spomenutých zvierat nájdeme aj na prednej strane nových oranžových brankárskych dresov. Tie majú okrúhly výstrih a sú doplnené čiernymi pruhmi. Do netradičnej čierno-oranžovej kombinácie je zladený aj klubový znak.

Real sa v nových čiernych dresoch predstaví aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. Účasť v nej si zabezpečil vďaka jubilejnému desiatemu zisku ušatej trofeje. Zloženie základných skupín bude známe po odvetných zápasoch play-off, ktoré sú na programe práve v týchto dňoch.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok