Dresy FC Valencia 2014/2015

2014/2015 Adidas Primera Division
Autor: Myso

Španielsky klub FC Valencia ešte v polovici júla predstavil svoje nové bielo-čierne dresy pre aktuálnu sezónu 2014/15. V závere siedmeho mesiaca roka sa k nim pridali aj náhradné oranžové a o kompletnom oblečení Los murcelagos si môžete prečítať v tomto článku.

Šesťnásobný španielsky majster podpísal pred začiatkom tejto sezóny zmluvu s nemeckou spoločnosťou Adidas, ktorá by klub mala obliekať najbližších päť sezón, do roku 2019. Práve v poslednej sezóne by sme sa tak mali dočkať aj špeciálnej edícii dresov, ktorá bude venovaná stému výročiu založenia klubu.

Hlavné dresy sú v jednoduchom prevedení s odkazom na klubovú históriu. Tričká sú doplnené véčkovým výstrihom, na ktorom nájdeme dvojicu prúžkov v oranžovej a čiernej farbe. Podobný vzor je zvolený na zakončeniach rukávov a taktiež aj v mieste, kde končí tradičná trojica pruhov charakteristická pre nemeckú spoločnosť Adidas.

Oblečenie kompletizujú tradične čierne trenírky s bielymi prúžkami a biele štulpne s trojicou čiernych pásikov. Na prednej strane štulpní nájdeme logo nemeckého výrobcu, zadnú pre zmenu vypĺňa obrázok netopiera, ktorý súvisí s klubovou prezývkou.

Náhradné dresy sú oranžové a vychádzajú z katalógového modelu Adidas Tabela 14. V kombinácii oranžovej a belasej však majú jedinečný vzhľad a s veľkou pravdepodobnosťou ich v tomto farebnom prevedení uvidíme len v zápasoch Valencie na súperových ihriskách.

Partnerom klubu je španielska televízia GOL, ktorej logo je umiestnené na zadnej strane pod číslami. Ľavý rukáv vypĺňa emblém Gloval Respect, čo je názov hnutia, ktoré založil samotný klub. Jeho cieľom je podpora osobnostného rastu mladých hráčov ako aj ich profesionálny športový rozvoj.

Brankári chytajú v modeli, ktorý máme možnosť vidieť vo viacerých popredných kluboch, ktoré oblieka nemecká spoločnosť Adidas. V doterajšom priebehu sezóny si zachytali v červenej, belasej a modrej verzii.

Valencia obsadila minulú sezónu až ôsme miesto v domácej súťaži, keď zaostala o 10 bodov za siedmou priečkou zaručujúcou účasť v predkole Európskej ligy UEFA. V tej sa pritom Netopierom darilo v minulej sezóne výborne, v semifinále vypadli s neskorším víťazom FC Sevilla až vďaka gólu z 94. minúty odvetného zápasu (0:2 vonku, 3:1 doma).

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok