Tretie dresy FC Liverpool 2015/2016

2015/2016 New Balance Premier League
Autor: Myso

Po aprílovom predstavení hlavných červených dresov sme sa v priebehu mája dočkali odhalenia ďalšieho nového oblečenia FC Liverpool. Tentokrát sa jedná o čierne dresy, ktoré budú pre zverencov Brendana Rogersa v budúcej sezóne 2015/16 až treťou voľbou.

Liverpool bude od nového ročníka obliekať americká spoločnosť New Balance, ktorá mu pripravila oblečenie v tmavom prevedení s efektom gradientu. O ten sa stará známy vzor pozostávajúci s prúžkov rôznej hrúbky, ktoré pokrývajú prednú stranu tričiek.

Tretie dresy The Reds majú výrazný čierny golier doplnený v prednej časti panelom s dvojicou gombíkov. Na golieriku ako aj rukávoch si je možné všimnúť jemné pásiky v tradičných klubových farbách – červenej a bielej. Tie sú prítomné vo výraznejšej podobe aj na čiernych štulpniach, na ktorých nechýba ani známa klubová skratka L.F.C.

Spolu s tretími hráčskymi dresmi bolo predstavené aj ďalšie oblečenie gólmanov. Tí dostali okrem čiernych dresov k dispozícii aj žlté, doplnené červenými a čiernymi prvkami. Inšpiráciou pre žltú farbu sa stalo oblečenie Bruca Grobbelaara, ktorý v žltom drese odchytal európske pohárové stretnutia v sezóne 1984/85.

Liverpool obsadil v nedávno skončenej sezóne Premier League až šiestu priečku a neobhájil tak vicemajstrovskú pozíciu z roku 2014. Vďaka tomuto umiestneniu si 18-násobný anglický šampión zahrá na európskej scéne o postup do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2019.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok