Hlavné a náhradné dresy FC Barcelona 2015/2016

2015/2016 Nike Primera Division
Autor: Myso

Americká spoločnosť Nike pred piatimi dňami oficiálne predstavila hlavné a náhradné dresy FC Barcelona. Katalánsky veľkoklub sa od nadchádzajúcej sezóny dočká revolučnej zmeny, ktorou je nové umiestnenie tradičných pruhov.

Ako ste už iste stihli postrehnúť z úvodnej fotografie, Barcelona bude mať po prvýkrát vo svojej histórii oblečenie s horizontálnymi modro-červenými pruhmi. Inšpiráciou pre túto zmenu sa stali vlajky fanúšikov, ktoré sú počas zápasu viditeľné na tribúnach domovského stánku Nou Camp. Pre zaujímavosť dodajme, že v podobnom prevedení už bolo v minulosti oblečenie barcelonských basketbalistov, rugbistov, či atlétov.

Bočnú a zadnú stranu véčkového výstrihu vypĺňa katalánska vlajka Senyera. Zmenou prešla aj farba trenírok, ktoré budú po piatich sezónach opäť tmavočervené a tentokrát sú po bokoch doplnené tmavomodrým pruhom. Naopak, štulpne zostávajú v nezmenenom vzhľade, vrchnú časť vypĺňa výrazný tmavočervený pruh, pod ktorým nájdeme žltý emblém spoločnosti Nike a klubovú skratku FCB.

Náhradné dresy sú v žltom prevedení, doplnené v okolí výstrihu tradičnou dvojicou klubových farieb – tmavomodrou a červenou. Oblečenie bude zapamätateľné najmä vďaka červeným pruhom umiestneným na zadnej strane tričiek, ktoré tak spoločne so žltým podkladom vytvárajú katalánsku vlajku. Boky tričiek sú doplnené pre zmenu tmavomodrými pásikmi.

Zatiaľ čo v minulosti bola Barcelona azda jediným európskym veľkoklubom, ktorý nemal na svojich dresoch logo žiadneho sponzora, od nasledujúcej sezóny nájdeme na oblečení Blaugranas už trojicu klubových partnerov. Známe duo Qatar Airways a Unicef najnovšie dopĺňa na ľavom rukáve reklama na výrobcu elektrospotrebičov Beko. K žltým tričkám budú nosiť zverenci Luisa Enriqueho modré trenírky a žlté štulpne.

Barcelona získala pred pár dňami už svoj 23. majstrovský titul, keď vyhrala španielsku ligu o 2 body pred večným rivalom Realom Madrid. Katalánsky veľkoklub môže do klubovej vitríny pridať tento ročník aj ďalšie trofeje. Už zajtra odohrajú Blaugranas finále španielskeho pohára proti Athleticu Bilbao a oči priaznivcov sa upierajú aj do Berlína, kde sa modro-červení predstavia 6. júna vo finále Ligy majstrov proti Juventusu Turín.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok