Hlavné a náhradné dresy Realu Madrid 2015/2016

2015/2016 Adidas Primera Division
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Adidas oficiálne predstavila nové hlavné a náhradné dresy Realu Madrid pre blížiacu sa sezónu 2015/16. Biely balet v nej bude mať k dispozícii biele a šedé oblečenie.

Nové oblečenie bolo predstavené s mottom: „Only perfect counts” – „Počíta sa iba s dokonalými.” Jeho hlavnou myšlienkou je, že klubu ako Real Madrid nestačia len víťazstvá, musia to byť dokonalé víťazstvá. Stelesneným tejto myšlienky sú nové dresy kráľovského veľkoklubu, ktoré sa svojim vzhľadom tiež snažia o dokonalosť na trávniku. Real čelí každú sezónu najväčším súperom – sebe. A v živote neexistuje väčšia výzva, ako prekonať seba samého.

Tradičné biele oblečenie je tento rok skombinované so šedou, čo opäť predznamenáva aj farby náhradných dresov. Uprostred výstrihu nájdeme slová prevzaté z klubovej hymny „Hala Madrid y nada más” – „Poďme Madrid a nič viac.” Partnerom aktuálneho španielskeho vicemajstra zostáva aj v budúcom ročníku letecká spoločnosť Fly Emirates. Biele tričká dopĺňajú biele trenírky a štulpne so šedými prúžkami.

Náhradné šedé dresy sú podľa nemeckých dizajnérov vyjadrením elegancie a mestskej estetiky. Ich farba symbolizuje kovový povrch všetkých trofejí, ktoré Real Madrid doteraz získal a takisto aj tých, ktoré ešte jeho hráči vybojujú v budúcnosti. V tejto súvislosti dostala označenie Silver Glory (strieborná sláva).

Šedé dresy sú kombinované s fluorescenčnou žltou, ktorá im dodáva moderný a mladistvý nádych. Klubový znak je ladený do šedo-bieleho prevedenia. Výstroj kompletizujú šedé trenírky a štulpne doplnené svetložltými prúžkami a bielymi emblémami spoločnosti Adidas. Prednú stranu štulpní vypĺňa nápis RMCF predstavujúci skratku klubu.

Na prezentačných obrázkoch sme sa dočkali aj predstavenia nového oblečenia brankárov. Tí si v domácich zápasoch zachytajú v čiernych dresoch, na ihriskách súperov by sa mali predstavovať pre zmenu v zelenom.

Real obsadil v predchádzajúcej sezóne španielskej La Ligy druhú priečku, keď zaostal o dva body za majstrovskou Barcelonou. Do klubovej vitríny ešte ale v priebehu minulej sezóny pribudol Superpohár UEFA po augustovom víťazstve 2:0 nad Sevillou a Real sa stal taktiež víťazom decembrového MS klubov, ktoré sa konali v Maroku.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok