Hlavné dresy Arsenalu 2015/2016

2015/2016 Premier League Puma
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Puma oficiálne uviedla nové červeno-biele dresy londýnskeho Arsenalu. K predstaveniu došlo na domácom štadióne Emirates Stadium za účasti klubovej legendy Thierryho Henryho s hudobným doprovodom, o ktorý sa postaral DJ Gilles Peterson.

Na tradičných červených tričkách s bielymi rukávmi nájdeme v nadchádzajúcej sezóne 2015/16 aj biele prúžky po bokoch a takisto dvojicu tenkých červených pásikov na rukávoch. Nemeckí dizajnéri taktiež zmodernizovali golierik, ktorý je doplnený tenkým zlatým prúžkom a doplnený v prednej časti červeným gombíkom. Partnerom klubu zostáva aj v ďalšom období letecká spoločnosť Fly Emirates.

K oblečeniu Arsenalu neodmysliteľne patria aj biele trenírky, ktoré sú tento rok doplnené na vnútornej strane červenými obdĺžnikmi. Biele štulpne ladia s prvkami použitými na tričkách. V ich vrchnej časti nájdeme tenký zlatý prúžok. Uprostred je to potom dvojica červených pásikov, medzi ktorými sú na prednej strane emblém spoločnosti Puma a zo zadu pre zmenu červený nápis Gunners.

Pre úplnosť dodajme, že do nových dresov sa na šou obliekli súčasní hráči londýnskeho celku Héctor Bellerín, Santi Cazorla, Tomáš Rosický, Nacho Monreal a Danny Welbeck. Predstavenie nového oblečenia vzbudilo aj veľký záujem u fanúšikov, k čomu sa vyjadril španielsky záložník Santi Cazorla: „Naši fanúšikovia sú skvelí a zohrávajú významnú úlohu v našom výkone a našej motivácii. Byť dnes večer na štadióne a zažiť ako mnoho z nich skanduje a podporuje nás bolo naozaj skvelé. Nové dresy majú krásny dizajn, presne taký aký by dresy Arsenalu mali mať a majú niektoré veľmi pekné dizajnové prvky.”

Arsenal obsadil v predchádzajúcej sezóne tretiu priečku v Premier League, vďaka ktorej si zahrá skupinovú fázu Ligy majstrov. Výrazný úspech na domácej scéne prišiel opäť v FA Cupe, ktorý dokázali Gunners obhájiť po finálovom víťazstve 4:0 nad Aston Villou a pripísali si tak už dvanásty triumf v tejto najstaršej klubovej súťaži.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok