Náhradné dresy Arsenalu 2015/2016

2015/2016 Dresy Premier League Puma
Autor: Myso

Anglický celok Arsenal Londýn oficiálne predstavil svoje náhradné oblečenie pre blížiacu sa sezónu 2015/16. Predstavenie sa konalo v singapurskom Esplanade Outdoor Theatre ako súčasť predsezónneho ázijského turné, počas ktorého si Gunners zmerajú sily aj s domácim výberom.

Farba dresov vychádza z tradičnej náhradnej žlto-modrej kombinácie, ktorá je ale tentokrát upravená do odtieňov zlatej a tmavomodrej. Spoločnosť Puma pripravila aj tieto dresy Arsenalu v ikonickom dizajne, pri ktorom sú rukávy vyhotovené v kontrastnej farbe oproti zvyšnej časti oblečenia.

Dizajnovo sú dresy podobné hlavným červeno-bielym predstaveným ešte v priebehu júna. Výstrih je ale vyhotovený v jednoduchšom okrúhlom prevedení a namiesto gombíka je pod ním tmavomodrý trojuholník. Prevažnú časť dresov vypĺňa textúra s diamantmi, na ktorej sa striedajú rôzne odtiene zlatej farby.

Novinkou na všetkých dresoch kanonierov pre sezónu 2015/16 je trojuholník umiestnený na zadnej strane tričiek pod výstrihom. Ten je prerušený lomenými čiarami, ktoré vytvárajú písmeno “A” symbolizujúce názov klubu. Časť tohto vzoru nájdeme práve aj na spomínanej zlatej textúre.

Náhradné dresy kompletizujú tmavomodré trenírky so zlatými obdĺžnikmi na vnútornej strane a tmavomodré štulpne. Tie sú vyhotovené v podobnom dizajne ako hlavné biele, vrátane emblému Puma na prednej a nápisu Gunners na zadnej strane. Tentokrát ale na nich nájdeme len pásiky v jednej, zlatej farbe.

Na predstavení náhradného oblečenia sa objavil v novom šedom drese aj poľský gólman Wojciech Szczęsny. K dispozícii sú už aj fotografie, na ktorých je v ňom oblečený jeho kolega Petr Čech. Aj na novom brankárskom oblečení nájdeme zlaté prvky, ktoré sú umiestnené na hrudi, rukávy potom vypĺňajú pruhy v bledšom odtieni šedej.

Májový, už celkový dvanásty triumf v FA Cupe neznamenal pre Arsenal jediný pohár v minulom ročníku. Už takmer pred rokom, v auguste 2014, sa tešil aj zo zisku trofeje FA Community Shield, o ktorú bojuje víťaz FA Cupu s anglickým majstrom. Arsenal dokázal zdolať Manchester City presvedčivo 3:0 a podobný zápas čaká na Gunners aj 2. augusta. Tentokrát vo Wembley vyzve londýnsku Chelsea.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok