Dresy FC Valencia 2015/2016

2015/2016 Adidas Primera Division
Autor: Myso

Po ročnej pauze sa vo futbalovej Európe predstaví opäť aj španielska FC Valencia. K úspechom v play-off zápasoch prestížnej Ligy majstrov by mali pomôcť Netopierom aj nové dresy od nemeckej spoločnosti Adidas.

Nové bielo-čierne dresy vychádzajú z dizajnového hľadiska z katalógového modelu Adidas Tiro 15. Ten však v bielo-čiernom prevedení v katalógu nemeckého dodávateľa nenájdeme. Oblečenie má výrazný biely véčkový výstrih, od ktorého sú smerom ku koncu rukávov umiestnené tradičné tri pruhy.

Partnerom klubu zostáva aj v ďalšom ročníku španielska športová stanica GOL TV, ktorej logo je umiestnené na zadnej strane, pod číslami hráčov. K bielym tričkám budú nosiť zverenci portugalského trénera Nuna Espírita Santa tradične čierne trenírky a biele štulpne.

Náhradné žlto-červené dresy mali premiéru ešte v závere minulej sezóny a Valencia sa v nich symbolicky predstavila na trávniku Realu Madrid, kde po góloch Paca Alcacéra a Javiho Fuega uhrala remízu 2:2. Dresy sú odkazom na rok 1979, v ktorom Netopiere triumfovali práve nad kráľovským madridským klubom vo finále Copa Del Rey, vďaka dvom gólom argentínskej legendy Maria Kempesa.

Dizajn žlto-červených pruhovaných dresov vychádza z mestskej vlajky Reial Senyera, ktorú nájdeme aj v klubovom znaku. Modrá je odkazom na farbu autonómneho územia Valencijské spoločenstvo. To leží na východnom pobreží Španielska a jeho hlavným mestom je práve Valencia. Práve v modrom prevedení sú potom vyhotovené aj trenírky a štulpne.

Brankári Valencie budú chytať tento ročník v modrých dresoch Adidas Top 15 doplnených bielymi prúžkami a červenými detailmi. Futbalisti šesťnásobného španielskeho majstra by mali naďalej hrávať aj v oranžovo-belasom oblečení predstavenom pred minulou sezónou 2014/15, v ktorom sa predstavili aj počas letných prípravných stretnutí v Číne.

Valencia obsadila v predchádzajúcom ročníku najvyššej španielskej súťaže štvrtú priečku, keď nazbierala v 38 zápasoch 77 bodov. Prvé zápasy play-off o skupinovú fázu Ligy majstrov sú na programe 18. a 19. augusta, odvety potom o týždeň neskôr.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok