Dresy Tottenhamu Hotspur 2015/2016

2015/2016 Premier League Under Armour
Autor: Myso

Augustové odhalenie tretích fialových dresov skompletizovalo predstavovanie nového oblečenia Tottenhamu Hotspur pre nadchádzajúcu sezónu 2015/16. Piaty celok predchádzajúceho ročníka Premier League sa bude aj najbližšie mesiace predstavovať v oblečení americkej značky Under Armour.

Tradičné hlavné biele dresy boli predstavené už v priebehu mája. Po prvýkrát v histórii im dominuje výrazný diagonálny pruh v tmavomodrom prevedení. Ten navyše pozostáva zo šiestich pruhov rôznej hrúbky, vďaka čomu vytvára originálny vzor. Inšpiráciou pre tento počet sa stal starý klubový znak Tottenhamu, kde sa nachádza práve poltucet prúžkov. Historický emblém Spurs je dodnes prítomný na vrchole tribún domovského štadióna White Hart Lane.

Tričká majú tmavomodrý véčkový výstrih doplnený tenkým svetlošedým prúžkom. V podobnom prevedení sú vyhotovené aj zakončenia rukávov. Diagonálny pruh je na hrudi prerušený priestorom, ktorý vypĺňa červené logo reklamného partnera AIA. Malý klubový znak sa nachádza aj v pravej dolnej časti tričiek, naopak na pruhoch je emblém symbolizujúci nadchádzajúcu sezónu 2015/16. Tradičné farebné prevedenie kompletizujú tmavomodré trenírky a biele štulpne.

V závere júla boli predstavené náhradné dresy, ktoré kombinujú tradičnú tmavomodrú s dominantnou belasou. Vzor so šiestimi pruhmi je tentokrát využitý na pokrytie celej prednej strany tričiek, kde je na najhrubšom z nich umiestnený biely nápis partnera klubu AIA.

Belasé tričká sú doplnené tmavomodrými trenírkami, ktoré sú však vďaka belasému pruhu vzadu iné ako tie predstavené k bielym dresom. Štulpne sú vyhotovené v pruhovanom prevedení, vzor je tu pre zmenu vyhotovený len z piatich pruhov, na prostrednom sa nachádza emblém výrobcu Under Armour doplnený bielym nápisom Spurs.

Ako už bolo spomenuté v úvode, Tottenham sa v nadchádzajúcom ročníku predstaví aj vo fialovom. Ani tretie dresy nezostali ochudobnené o nový vzor, ktorý tvorí šesť pruhov rôznej hrúbky. Tentokrát ho nájdeme na zakončeniach rukávov ako aj na zadnej strane tričiek v ich spodnej časti.

Fialové dresy nie sú v prípade londýnskeho klubu žiadnou veľkou novinkou, keďže v tejto farbe futbalisti Spurs odohrali niekoľko zápasov na ihriskách súperov už pred vyše 20 rokmi. Vzor tvorený šiestimi prúžkami je využitý aj na spodnej časti fialových trenírok a takisto aj na štulpniach.

Nové oblečenie bolo predstavené aj pre gólmanov, ktorých najčastejšie uvidíme v zelenom. Brankárske dresy majú pruhovaný vzor umiestnený na vnútornej strane rukávov. Alternatívou k zeleno-bielym dresom je žlto-čierne prevedenie.

Tottenham si v minulej sezóne zahral v šestnásťfinále Európskej Ligy UEFA, keď predtým dokázal postúpiť zo základnej skupiny C. Vo vyraďovacích bojoch už ale nestačil na taliansku Fiorentinu (1:1 doma, 0:2 vonku). Rovnakú európsku súťaž si Kohúti vďaka piatemu miestu v domácej lige zahrajú aj v blížiacej sa sezóne 2015/16.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok