Tretie dresy Arsenalu 2015/2016

2015/2016 Liga majstrov Premier League Puma
Autor: Myso

Londýnsky Arsenal predstavil v priebehu júna svoje hlavné červeno-biele dresy pre aktuálnu sezónu 2015/16. Počas ázijského turné k nim pribudlo aj náhradné zlato-modré oblečenie a seriál o nových dresov Gunners skompletizujeme dnes článkom o treťom oblečení, v ktorom by sa kanonieri mali predstavovať najmä v pohárových stretnutiach.

Tretie dresy sú vyhotovené v modernom štýle. Základom je podkladová čierna farba, ktorú dopĺňajú antracitová, biela, bledomodrá a zlatá. Tie sú všetky prítomné na štvorici diagonálnych pruhov, ktoré pokrývajú prednú stranu tričiek. Šedý pruh sa nachádza vo vrchnej časti, zvyšné tri dostali priestor pod emblémom partnera Fly Emirates.

Aj na tretích dresoch Arsenalu nájdeme na zadnej strane tričiek pod výstrihom nový prvok, ktorým je trojuholník so štylizovaným písmenom “A”. Ten je vyhotovený v zlatej farbe, podobne ako aj emblémy nemeckého dodávateľa, či dokonca aj klubový znak, ktorý je práve na ostatných dresoch v tradičnom farebnom prevedení.

Trenírky a štulpne majú rovnaký dizajn ako v prípade hlavných a náhradných dresov. Trenírky sú na bokoch doplnené vo vrchnej časti tenkým zlatým pásikom, vnútornú stranu vypĺňajú bledomodré obdĺžniky, ktoré tak farebne ladia k číslam hráčov. Na štulpniach je okrem loga Puma opäť prítomný aj nápis Gunners.

V článku o náhradných zlato-modrých dresoch sme si predstavili aj šedé dresy brankárov. Tí si v sezóne 2015/16 zachytajú aj v tyrkysovom a oranžovom. Všetky dresy majú rovnaký dizajn s farebnými pruhmi na hrudi a rukávoch. Prvé sú doplnené antracitovou a zlatou, oranžové potom pre zmenu dvomi odtieňmi šedej.

Arsenal by sa mal v nových dresoch predstaviť aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. Zloženie jednotlivých skupín bude známe po odohraní play-off, ktoré je na programe v závere tohto mesiaca. V minulom ročníku skončili kanonieri na druhom mieste v skupine D o skóre za Borussiou Dortmund, v šestnásťfinále však vypadli s francúzskym Monakom (1:3 doma, 2:0 vonku).

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok