Tretie dresy FC Barcelona 2015/2016

2015/2016 Liga majstrov Nike Primera Division
Autor: Myso

FC Barcelona pozná už svoju kompletnú kolekciu zápasového oblečenia pre aktuálny ročník 2015/16. Po májovom predstavení hlavných modro-červených a náhradných žltých dresov, prišli v polovici septembra na rad aj nové tretie bledomodré.

Podľa tlačovej správy spoločnosti Nike sa jedná o dresy, ktoré vzdávajú hold tradičnej klubovej modrej farbe. Tá je ale na novom treťom oblečení 23-násobného španielskeho šampióna zastúpená v netradičnom bledomodrom prevedení, označovanom aj ako elektrizujúca modrá. Kombinácia odkazu na klubové dedičstvo a inovácie vystihujú podstatu Barcelony, ktorá je známa svojim pokrokovým futbalom.

Dizajn dresov zaujme farebnými prechodmi do čiernej farby, ktoré sú viditeľné na koncoch rukávov a spodnej časti trenírok. Na pleciach tričiek si môžeme všimnúť drobné okrúhle otvory, ktoré v menšom počte nájdeme aj na zadnej strane v okolí výstrihu. Na prezentačných fotografiách boli bledomodré časti výstroja doplnené čiernymi štulpňami, v prvom stretnutí skupinovej fázy Ligy majstrov však zverenci Luisa Enriqueho nastúpili v Ríme v bledomodrých.

Na úvodnej fotografii ste si možno všimli aj zelené oblečenie brankára Marca-Andrého ter Stegena. Brankári Barcelony chytajú v dresoch, ktoré zaujmú kvartetom diagonálnych pruhov umiestnených na rukávoch. Okrem zelenej verzie majú k dispozícii aj čiernu, kombinovanú so šedou a žlto-červenú, ktorá tak reprezentuje tradičné farby Katalánska.

Barcelona má za sebou jednu z najúspešnejších sezón v klubovej histórii, keď minulý ročník získala španielsky titul, domáci kráľovský pohár Copa del Rey a taktiež dokázala triumfovať aj v prestížnej Lige majstrov. Jej ďalší ročník otvorili Blaugranas predvčerom remízou 1:1 v spomínanom zápase proti AS Rím. Zvyšnými súpermi Kataláncov sú v základnej skupine E ešte nemecký Bayer Leverkusen a bieloruský BATE Borisov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok