Hlavné dresy Arsenalu 2016/2017

2016/2017 Premier League Puma
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Puma predvčerom oficiálne predstavila nové hlavné oblečenie londýnskeho Arsenalu pre budúcu sezónu 2016/17. Dresy sú spomienkou na 90. roky minulého storočia a majú spájať klasický vzhľad oblečenia Kanonierov s modernými technológiami použitými pri ich výrobe.

Tradičné červené tričká s bielymi rukávmi sú tentokrát doplnené tenkými tmavomodrými prúžkami v okolí výstrihu a na konci rukávov. Príznačným prvkom, vďaka ktorému budeme vedieť dresy identifikovať aj v budúcnosti, je tmavočervený vertikálny pruh rozdeľujúci prednú časť dresu na pomyselné dve polovice.

„Puma odviedla pri našich nových dresoch skvelú prácu. Navrhli dizajn, ktorý je ovplyvnený našim klasickým vzhľadom a zároveň pridali moderné prvky, vďaka ktorým budeme vyzerať na ihrisku dobre. Naše tradície a kultové domáce dresy sú veľmi dôležité a viem, že naši fanúšikovia s nimi budú veľmi spokojní. Je to veľmi pekne vyzerajúci dres a teším sa, že si ho budem obliekať budúcu sezónu,” povedal útočník Olivier Giroud.

Partnerom londýnskeho klubu zostáva aj pre budúcu sezónu letecká spoločnosť Fly Emirates. Červeno-biele tričká budú doplnené tradične bielymi trenírkami s výraznými červenými pruhmi po bokoch a tentokrát nie bielymi, ale červenými štulpňami. Tie majú vo vrchnej časti vzor zhodný so zakončením bielych rukávov.

Arsenal obsadil v nedávno skončenej sezóne Premier League druhú priečku, keď zaostal o 10 bodov za prekvapujúcim majstrom z Leicestru. Vicemajstrovská pozícia zaručuje Kanonierom účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok