Hlavné dresy FC Barcelona 2016/2017

2016/2017 Nike Primera Division
Autor: Myso

Katalánsky veľkoklub FC Barcelona v závere mája oficiálne predstavil nové hlavné dresy pre budúcu sezónu 2016/17, v ktorej budú Blaugranas obhajovať nedávno získaný 24. majstrovský titul, ako aj víťazstvo v domácom pohári Copa del Rey.

Po minuloročnom experimente s horizontálnymi pruhmi sme sa tentokrát dočkali oblečenia Barcelony v tradičnom vzhľade. Nové dresy sú navyše spomienkou na 25. výročie prvého klubového triumfu v Lige majstrov zo sezóny 1991/92 (v tom čase sa súťaž ešte volala Pohár európskych majstrov). Tradičné pruhy sú na tričkách oživené tenkými prúžkami v tmavších odtieňoch modrej a červenej farby, čo bol práve vzor, ktorý môžeme nájsť aj na dresoch zo začiatku 90. rokov.

Pri výrobe oblečenia bola použitá najnovšia Nike AeroSwift technológia a celý dres je vyhotovený v dizajne Nike Vapor, ktorý uvidíme pri viacerých reprezentačných tímoch aj na nadchádzajúcom turnaji EURO 2016. Na hrudi zatiaľ chýba logo doterajšieho partnera Qatar Airways, kvôli pokračujúcim rokovaniam o novej sponzorskej zmluve. Zmenila sa aj farba trenírok, ktoré budú opäť tradične modré, z vrchu štulpní zmizol výrazný tmavočervený pruh a skratku FCB pod žltým logom spoločnosti Nike nahradil nápis Barça.

Víťazný tím FC Barcelona z roku 1992.
Víťazný tím FC Barcelona z roku 1992.

Barcelona sa v nových dresoch predstaví už počas prípravných zápasov v priebehu leta, ktoré sľubujú zaujímavé konfrontácie s viacerými klubmi, vrátane FC Liverpool, Manchestru United, či prekvapujúceho majstra anglickej súťaže Leicester City.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok