Tretie dresy Chelsea 2016/2017

2016/2017 Adidas Premier League
Autor: Myso

V priebehu júla predstavila londýnska Chelsea svoje náhradné dresy pre blížiacu sa sezónu 2016/17, ktoré tak doplnili hlavné modré uvedené ešte začiatkom mája. V závere mesiaca sme sa dočkali aj odhalenia nových tretích dresov.

Tretie oblečenie The Blues by sa najjednoduchšie dalo opísať ako kópia hlavných dresov s navzájom vymenenými farbami. Dizajn dresov je veľmi podobný, vrátane véčkového výstrihu i troch pruhov nachádzajúcich sa na bokoch tričiek. Oproti hlavným dresom ale pribudol na zakončenia rukávov modrý prúžok a zaujímavým detailom je aj reliéf leva umiestnený na pleciach.

Na zadnej strane tričiek nájdeme na výstrihu nápis Chelsea FC. Partnerom klubu bude aj na tretích dresoch japonská spoločnosť Yokohama Tyres produkujúca pneumatiky. K bielym tričkám budú nosiť futbalisti päťnásobného anglického šampióna biele trenírky a biele štulpne. Čisto biele oblečenie bolo tradičnou náhradnou farebnou kombináciou Chelsea už od založenia klubu v roku 1905.

Chelsea obsadila v poslednej sezóne až desiatu priečku a nepredstaví sa tak v žiadnom z európskych pohárov. Okrem spomínaných piatich majstrovských titulov dokázal londýnsky klub vyhrať sedemkrát FA Cup. Na európskej scéne zažiarili futbalisti The Blues v sezóne 2011/12 triumfom v Lige majstrov.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2019.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok