Tretie dresy FC Liverpool 2016/2017

2016/2017 New Balance Premier League
Autor: Myso

Anglický FC Liverpool využil aktuálne americké turné na prezentáciu svojich nových tretích dresov. Po hlavných červených a náhradných čiernych sme sa v závere júla dočkali aj odhalenia svetložltého oblečenia.

Nezvyčajná farba nových liverpoolskych dresov je odkazom na úspešné finále Pohára UEFA z roku 2001, v ktorom The Reds zdolali v divokej prestrelke španielsky Alavés 5:4 po predĺžení a po tretíkrát získali víťaznú trofej. Práve obálke bulletinu k tomuto stretnutiu dominovala svetlá žltá farba.

Tričká majú okrúhly výstrih, vrchná časť ako aj rukávy sú v tmavej šedej farbe, pričom od žiarivej žltej ich na prednej strane oddeľuje biely pruh. Klubový znak, logo výrobcu New Balance ako aj emblém partnera Standard Chartered sú tmavošedé. Trenírkam a štulpniam dominuje svetlá žltá farba.

Aj na tretích dresoch nájdeme jeden z citátov klubových legiend. Na tretie dresy sa dostal výrok francúzskeho trénera Gérarda Houlliera, ktorý klub viedol v rokoch 1998 – 2004: „Liverpool Players must play like a Lion” – „Hráči Liverpoolu musia bojovať ako levy.”

Spolu s hráčskymi dresmi sa uzavrelo aj predstavovanie oblečenia pre brankárov. Po bledozelených a oranžových dresoch budú mať gólmani k dispozícii aj šedú verziu. Z dizajnového hľadiska sa jedná o rovnaký model ako pri dvoch spomenutých farbách.

Liverpool je 18-násobným anglickým majstrom. Na domácej scéne dokázal získať aj sedem FA Cupov a je rekordným držiteľom Anglického ligového pohára (8-krát, naposledy 2012). V pohárovej Európe klub dokázal zvíťaziť päťkrát v Lige majstrov a trikrát uspel aj v článku spomínanom Pohári UEFA.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2019.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok