Náhradné a tretie dresy Arsenalu 2016/2017

2016/2017 Premier League Puma
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Puma predstavila nové náhradné a tretie dresy londýnskeho Arsenalu. K odhaleniu nového oblečenia došlo počas amerického turné na podujatí v Los Angeles a v nových dresoch sa predstavila trojica súčasných hráčov Kanonierov – Santi Cazorla, Héctor Bellerín a Nacho Monreal.

Puma oblieka Arsenal tretí rok a do tretice mu pripravila náhradné dresy so žltou farbou. Po tradičnom žlto-modrom prevedení z ročníka 2014/15 a vlaňajšej kombinácii zlatej a tmavomodrej prišla na rad tentokrát dvojica žltá – šedá.

Žlté tričká majú šedý golierik doplnený tenkým prúžkom. Šedé rukávy sú rozdelené žltými pruhmi a zakončené pásikavým vzorom. Náhradné oblečenie budú zverenci Arsena Wengera kombinovať so šedými trenírkami so žltým pruhom a žltými štulpňami s pásikavým vzorom vo vrchnej časti.

Žltú farbu nájdeme aj na tretích dresoch, kde je ale umiestnená v krikľavej podobe, ktorú v poslednom období často označujeme aj výrazom voltová. Svietivé žlté prvky sú kontrastom k tmavomodrému základu dresov, ktoré budú futbalisti Arsenalu používať najmä v pohárových stretnutiach.

Tmavomodré tričká majú svetložlté pruhy na rukávoch a v podobnom prevedení sú vyhotovené aj trenírky. Do voltovej kombinácie je ladený aj klubový znak, ktorý je na zvyšných dresoch tradične červený. Výstroj kompletizujú svetložlté štulpne s tenkými tmavomodrými prúžkami a emblémami spoločnosti Puma.

Poznáme už aj oblečenie brankárov. Tí si v budúcom ročníku zachytajú v čiernych a bledomodrých dresoch. Na obidvoch sú použité žlté emblémy spoločnosti Puma a v rovnakej farbe je aj logo leteckej spoločnosti Fly Emirates. Čierne pruhy na rukávoch sú v okolí lakťov prerušené vzorom s belasým obdĺžnikom a dvojicou štvorcov v žltej a ružovej farbe.

Arsenal si budúci ročník opäť zahrá aj Ligu majstrov. V jej poslednej edícií dokázal postúpiť zo základnej skupiny, no v osemfinále ho vyradila španielska Barcelona (0:2 doma, 1:3 vonku). Gunners sa nepodarila ani obhajoba domáceho FA Cupu, v ňom skončili v šiestom kole po domácej prehre 1:2 s Watfordom.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok