Dresy Realu Madrid 2016/2017

2016/2017 Adidas Primera Division
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Adidas v priebehu júla predstavila trojicu dresov kráľovského veľkoklubu Real Madrid. Španielskeho vicemajstra budeme v nasledujúcom ročníku vídavať na trávnikoch v bielom, fialovom a čiernom.

Dizajn hlavných bielych dresov je návratom do dávnej minulosti. Inšpiráciou nemeckých dizajnérov sa stalo oblečenie z roku 1902, vďaka ktorému sú nové hlavné dresy Realu v o niečo tmavšom odtieni bielej, ako naposledy. Spomienkou na staré časy je aj výrazný biely golierik doplnený v prednej časti gombíkmi.

Novinkou je aj umiestnenie tradičných troch prúžkov. Podobne ako pri množstve reprezentácii na nedávno skončených Majstrovstvách Európy sú aj na dresoch Realu umiestnené po bokoch a po minuloročnom experimente so šedou farbou sú opäť vo viac tradičnej tmavomodrej.

Spolu s hlavnými bielymi dresmi boli v polovici júla predstavené aj náhradné. Tie sú v tradičnej madridskej alternatívnej farbe a odkazujú na úspešnú klubovú minulosť. Konkrétne na obdobie 80. rokov, v ktorom hrávala vo fialovom oblečení úspešná generácia futbalistov La Quinta del Buitre na čele s Emiliom Butragueñom, Manolom Sanchísom, či Rafaelom Vázquezom.

Nové fialové dresy majú biely okrúhly výstrih, pod ktorým nájdeme emblém spoločnosti Adidas a fialovo-biely klubový znak. Pruhy sú na náhradných dresoch umiestnené pre zmenu na pleciach. Partnerom klubu zostáva aj v ďalšom ročníku letecká spoločnosť Fly Emirates. Tričká dopĺňajú fialové trenírky s trojicou bielych prúžkov po bokoch, na fialových štulpniach si môžeme všimnúť biele nápisy RMCF.

V samotnom závere mesiaca boli predstavené aj nové tretie dresy. Tie sú v kombinácii čiernej a fialovej a sú oslavou rekordného jedenásteho triumfu v prestížnej Lige majstrov. Dizajn rukávov má symbolizovať cestu od štadióna Santiago Bernabeú k fontáne Cibeles, ktorá je tradičným miestom osláv veľkých víťazstiev Realu Madrid.

Vďaka spomínanej textúre umiestnenej na pleciach boli tri prúžky opäť presunuté na bočnú stranu tričiek. Emblém spoločnosti Adidas, klubový znak i logo partnera Fly Emirates sú v bielom prevedení. Výstroj kompletizujú čierne trenírky s fialovými prúžkami a čierne štulpne s bielymi nápismi RMCF.

Brankári budú chytať v oblečení s dizajnovým označením Onore 16. K dispozícii majú belaso-bielu a žlto-čiernu verziu.

Pre Real Madrid bola minulá sezóna úspešná najmä vďaka spomínanému víťazstvu v Lige majstrov, ktoré bude chcieť zopakovať aj v ďalšej edícii tejto najprestížnejšej európskej súťaže. Pusinky by v nasledujúcom ročníku veľmi radi prerušili čakanie na 33. ligový titul, z prvenstva v španielskej súťaži sa naposledy tešili v roku 2012.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok