Dresy Manchestru City 2016/2017

2016/2017 Nike Premier League
Autor: Myso

Americká spoločnosť Nike predstavila v priebehu júla nové hlavné a náhradné dresy Manchestru City. V septembri k nim pribudli aj tretie určené pre pohárové stretnutia a o všetkých si môžete prečítať práve v tomto článku.

Zverenci nového trénera Pepa Guardiolu odohrajú väčšinu sezóny v tradičných belasých dresoch. Tie technologicky vychádzajú z oblečenia, ktoré sme mali možnosť vidieť aj na letných Majstrovstvách Európy a spoločnosť Nike ich označuje výrazom AeroSwift.

Na dresoch už nájdeme prirodzene nový klubový znak, ktorý bol predstavený v decembri minulého roka. Belasé tričká majú vyhotovené rukávy v tmavšom odtieni belasej farby. Po boku tričiek i trenírok nájdeme tmavomodré pruhy. Výstroj kompletizujú biele štulpne s čiernym emblémom amerického výrobcu a nápisom City.

Náhradným oblečením Citizens budú čierne dresy, kombinované s tmavším odtieňom červenej, ktorá sa vďaka použitému vzoru môže javiť až ako bordová alebo tmavofialová. Tmavé farby kontrastujú so žltou, ktorá je použitá na emblémoch spoločnosti Nike, klubovom znaku, logu partnera Etihad Airways i štulpniach.

Farebná kombinácia náhradných dresov vychádza z histórie klubu i samotného mesta. Citizens sa aj v minulosti predstavovali na súperových trávnikoch v čierno-červenej kombinácii. Použitá žltá farba symbolizuje včelu, ktorá je s mestom spojená od začiatku priemyselnej revolúcie a sedem včiel nájdeme taktiež aj v mestskom erbe.

Ako už býva v posledných rokoch zvykom, tretie dresy boli predstavené až počas septembra. Opäť sa nezabudlo na tradičnú farbu, ktorá sa objavuje pomerne často na alternatívnych dresoch Manchestru City. Fialová je tentokrát odvážne skombinovaná s oranžovou a vďaka prúžkovanému dizajnu tričiek vytvára naozaj unikátny vzhľad.

Oranžovo-fialové tričká sú doplnené fialovými trenírkami s čiernymi prúžkami po bokoch a fialovými štulpňami s bielym emblémom spoločnosti Nike a nápisom City. Tretie dresy budú mať premiéru v dnešnom stretnutí Ligového pohára, v ktorom futbalisti 4-násobného anglického majstra narazia na waleskú Swansea.

Brankári chytajú najmä v žltých dresoch.

Manchester City v minulej sezóne obsadil v Premier League až štvrtú priečku. Do klubovej vitríny ale pribudol po štvrtýkrát Ligový pohár a za zmienku stojí aj semifinálová účasť v Lige majstrov, kde Citizens nestačili na neskoršieho víťaza celej súťaže Real Madrid.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok