Tretie dresy FC Barcelona 2016/2017

2016/2017 Liga majstrov Nike Primera Division
Autor: Myso

Americká spoločnosť Nike v závere septembra oficiálne predstavila nové tretie dresy FC Barcelona. Katalánsky veľkoklub sa v nich prvýkrát predstavil vo včerajšom stretnutí skupinovej fázy Ligy majstrov na pôde nemeckej Borussie Mönchengladbach.

Nové tretie dresy Blaugranas sú svojou svetlou farbou kontrastom k tmavším fialovým predstaveným ešte počas júla. Tričká majú bledomodrý základ, ktorý je okrem rukávov pokrytý svetlozelenou textúrou s horizontálnymi prúžkami. Ich hrúbka sa smerom k spodnej časti postupne zväčšuje, čím vytvárajú efekt gradientu.

Na zadnej strane tričiek nájdeme vo vrchnej časti prúžok v tvare katalánskej vlajky a úplne hore sa nachádza aj vyšívaný nápis Barça. Trenírky a štulpne sú vyhotovené vo svetlozelenom prevedení, vďaka čomu ladia k spomínaným prúžkom. Na hruď už pribudlo aj logo Qatar Airways, ktoré tak bude súčasťou oblečenia Barcelony aj počas aktuálnej sezóny.

Ako už býva zvykom, v septembri je k dispozícii aj dostatok fotografii dresov brankárov. Gólmani Barcelony sa už tento rok stihli predstaviť v troch farebných prevedeniach – žiarivom žltom, žiarivom oranžovom a zelenom. V oficiálnom klubovom e-shope je ešte k dispozícii aj čierna verzia s fialovými rukávmi.

V úvode tohto článku sme spomenuli zápas s Borussiou Mönchengladbach. Ten Blaugranas vyhrali na súperovej pôde 2:1 a po vysokom triumfe nad Celticom v pomere 7:0 sú na čele svojej základnej skupiny C. V nej je najväčším súperom zverencov Luisa Enriqueho anglický Manchester City.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok