Hlavné dresy FC Liverpool 2017/2018

2017/2018 New Balance Premier League
Autor: Myso

Anglický Liverpool oslavuje tento rok 125. výročie svojho založenia. Pri tejto príležitosti odštartoval marketingovú kampaň Pure Liverpool FC, v rámci ktorej sme sa dočkali aj uvedenia nových hlavných dresov The Reds.

Výrobcom dresov je americká spoločnosť New Balance, ktorá čerpala inšpiráciu pre ich vzhľad v celej bohatej klubovej histórii. Tričkám dominuje výrazný biely véčkový výstrih doplnený tenkým červeným prúžkom, v rovnakom prevedení sú vyhotovené aj zakončenia rukávov a vrchná časť štulpní.

Zmenou prešiel klubový znak, po bokoch ktorého pribudli roky 1892 a 2017, dole nájdeme aj odkaz na 125. výročie. Emblém spoločnosti New Balance a logo partnera Standard Chartered sú v bielej farbe. Na zadnej strane opäť nechýba spomienka na 96 obetí tragédie v Hillsborough.

Brankári budú chytať v zelenom.

Liverpool počas svojej bohatej 125-ročnej histórie získal 18 anglických titulov, štyrikrát dokázal zvíťaziť v druhej najvyššej súťaži a na domácej pôde zaknihoval aj sedem triumfov v FA Cupe a osem ziskov Ligového pohára. Na európskej scéne klub zažiaril v Lige majstrov, ktorú vyhral celkovo päťkrát a úspešný je aj vďaka trom víťazstvám v Pohári UEFA.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2019.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok