Náhradné dresy FC Liverpool 2017/2018

2017/2018 New Balance Premier League
Autor: Myso

Anglický FC Liverpool predstavil v rámci kampane Pure Liverpool FC náhradné dresy pre budúcu sezónu 2017/18. Klub, ktorý oslavuje 125. výročie svojho založenia sa v nej na súperových trávnikoch predstaví v bielo-zeleno-čiernej kombinácii.

Výrobcom dresov je americká spoločnosť New Balance a inšpiráciou pre ich vzhľad sa stalo vôbec prvé oblečenie liverpoolskeho klubu. Ten v roku 1892 hrával v zošívaných dresoch, na ktorých sa prelínala belasá a biela farba. Tento vzhľad však na nových dresoch Liverpoolu nie je zachovaný stopercentne, zošívaný dizajn s dvomi polovicami je nahradený štvrtinovým so štyrmi obdĺžnikmi a namiesto belasej farby je použitá zelená, resp. skôr tyrkysová.

Nové náhradné dresy tak viac pripomínajú oblečenie The Reds z polovice 90. rokov, kedy liverpoolskemu klubu pripravila podobný dizajn nemecká spoločnosť Adidas. Treba ale podotknúť, že ani v tomto prípade sa nejedná o úplnú kópiu tohto oblečenia, jednotlivé štvorce sú zrkadlovo vymenené a zelené časti sú vytvorené pomocou vzoru s tenkými vertikálnymi pásikmi. Takisto aj farba rukávov je na nových dresoch rovnaká, zatiaľ čo v minulosti bol jeden biely a druhý zelený.

Náhradné dresy Liverpoolu zo sezóny 1995/96.

Aj na náhradných dresoch 18-násobného anglického majstra nájdeme špeciálne upravený klubový znak, ku ktorému pribudol rok založenia 1892, súčasný rok 2017 ako aj odkaz na 125. klubové narodeniny. Emblémy spoločností New Balance a partnera Standard Chartered sú čierne, podobne ako aj trenírky. Výstroj kompletizujú biele štulpne, ktoré majú vo vrchnej časti čierny pruh, uprostred je to pre zmenu zelený s bielym nápisom L.F.C.

Po zelených brankárskych dresoch boli predstavené aj čierne. Z dizajnového hľadiska sa jedná o rovnaký model, tričká majú okrúhly výstrih, po bokoch nájdeme nenápadné biele prúžky a rukávy vypĺňa vzor v troch odtieňoch šedej.

Liverpool obsadil v poslednej sezóne Premier League štvrtú priečku, vďaka ktorej sa kvalifikoval do play-off Ligy majstrov. The Reds si tak po ročnej prestávke opäť zahrajú v pohárovej Európe. Ich najväčšími úspechmi na európskom fóre patrí 5 triumfov v Lige majstrov a 3 zisky Pohára UEFA.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2019.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok