Hlavné a tretie dresy Manchestru United 2017/2018

2017/2018 Adidas Premier League
Autor: Myso

Po májovom predstavení náhradných dresov sme sa v priebehu júla dočkali uvedenia hlavného a tretieho oblečenia Manchestru United. Aktuálny víťaz Európskej ligy UEFA si okrem tradičných červených dresov vyskúša v blížiacej sa sezóne 2017/18 aj šedé prevedenie.

Nové červené dresy mali premiéru tento mesiac, kedy sa v nich zverenci Josého Mourinha predstavili 15. júla vrámci amerického turné proti LA Galaxy. Podľa tlačovej správy spoločnosti Adidas sa najnovšie dresy vyznačujú minimalistickým a sofistikovaným dizajnom, ktorý vzdáva poctu niektorým klasickým dresom United z minulosti.

Tričká majú červený golierik doplnený dvojicou gombíkov, tradičnú kombináciu čiernych a bielych pruhov tentokrát nájdeme len na zakončeniach rukávov. Tradičné tri biele pruhy, neodmysliteľne patriace k nemeckému dodávateľovi, sú umiestnené v priestore medzi výstrihom a plecami.

Partnerom klubu zostáva americká automobilka Chevrolet. Po dvoch sezónach dochádza k malej zmene na trenírkach, kde červené pruhy po bokoch striedajú čierne. Na prednej strane štulpní nájdeme naďalej diabla s trojzubcom, tentokrát mu spoločnosť robí ešte aj dvojica pruhov v červenej a bielej farbe.

K predstaveniu tretích šedých dresov došlo len včera a ich posolstvom je znázorniť silné puto medzi tímom Manchestru United a jeho fanúšikmi. Prednú stranu tričiek vypĺňa v spodnej časti grafika znázorňujúca sochu Holy Trinity, ktorá sa nachádza pred domovským stánkom Old Trafford a vzdáva hold zlatej ére klubu a jeho legendám Sirovi Bobbymu Charltonovi, Georgevi Bestovi a Denisovi Lawovi.

Svetlosivé tričká majú okrúhly výstrih a zakončenia rukávov v tmavšom odtieni šedej. Do šedo-bielej kombinácie je zladený aj klubový znak, ktorý v tejto podobe nájdeme aj na bielych trenírkach. Tie dopĺňajú svetlosivé štulpne s bielym a šedým pruhom vo vrchnej časti, nižšie sa opäť nachádza malý diabol prevzatý z klubového znaku.

Brankári si nadchádzajúci ročník zachytajú v tmavomodrom a zelenom. Obidva dresy majú véčkový výstrih, tmavomodrý je kombinovaný s čiernou, zelený pre zmenu s bielou.

Manchester si vďaka spomínanému triumfu v Európskej lige UEFA zabezpečil účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Bývalý Pohár UEFA sa Červeným diablom podarilo vyhrať vôbec po prvýkrát a vďaka tomuto úspechu tak skompletizovali zbierku veľkých európskych trofejí, keďže v minulosti vyhrali v roku 1991 aj Pohár víťazov pohárov a Európsky superpohár.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok