Tretie dresy FC Barcelona 2017/2018

2017/2018 Liga majstrov Nike Primera Division
Autor: Myso

V seriáli predstavovania tretích dresov od americkej spoločnosti Nike dnes pokračujeme tímom FC Barcelona. Zverenci trénera Ernesta Valverdeho sa na súperových ihriskách v Lige majstrov, či domácej súťaži predstavia aj v netradičnej farbe, ktorú americký dodávateľ označuje ako tmavo-gaštanovú (dark maroon).

Aj dresy Barcelony sú pokryté modernou textúrou pozostávajúcou z rôznych geometrických tvarov. Opäť sa nezabudlo ani na katalánsku vlajku Senyera, ktorá je umiestnená v zadnej časti tričiek na prúžku pod výstrihom. Rukávy tričiek vypĺňa oranžový pruh doplnený originálnym vzorom, ktorý symbolizuje bohatú architektúru mesta Barcelona.

Podobne ako aj pri ostatných popredných európskych kluboch, ani na novom oblečení Barcelony nechýba na zadnej strane tričiek výrazný nápis. V prípade katalánskeho celku je to klubová prezývka Barça. Tá sa nachádza aj na prednej strane tmavo-gaštanových štulpní, pod oranžovým logom spoločnosti Nike. Výstroj kompletizujú taktiež tmavo-gaštanové trenírky.

Textúra symbolizujúca mestskú architektúru Barcelony je prítomná aj na oblečení brankárov, kde vypĺňa celé rukávy. Pri predstavovaní boli uvedené čierne a červené dresy gólmanov Blaugranas, tí si však v doterajšom priebehu sezóny zachytali podľa dostupných fotografií najmä v zelenom a žltom modeli.

Barcelona minulý ročník vypadla vo štvrťfinále Ligy majstrov s Juventusom Turín, ktorý je práve jej súperom v aktuálnej edícií tejto najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže. Hlavných favoritov základnej skupiny D dopĺňajú ešte portugalský Sporting Lisabon a grécky Olympiakos Pireus.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok